Ursa osallistui Oulussa Paimensukuisen Lapinkoiran Seura ry.:n Katselmuksen lauantaissa 26.4. agilitykisailuun. Viime vuonna oltiin samaisessa tapahtumassa Ursan kanssa kilpailmattomien toisia, vuoden sisään olemme onnistuneesti aloittaneet kisaamisen ja nyt ihan vasta kuin varkain nousseet myös kolmosluokkaan.

Mölliagia tuomaroi Johanna Kenttälä, meidän suoritus riiti tänään kilpailevien kolmanteen sijaan. Ohjaaja töpeksi kahdessa kohtaa, joskin Ursa teki kokoajan innokkaasti töitä. Palkintopalli heltisi.

Periaatteessa rata oli helppo ja ihanneaikaan (55s) riitti - ei vain koskaan pitäisi lähteä itsevarmasti "soitellen sotaan". Ensimmäinen virhe tapahtui, kun keppien jälkeen kadotin koiran... Oletin liikaa siihen, että kyllä se menee ihan oikein, mutta Ursa ohjautuikin esteen ohi. Kielto ja vitonen. Toinen moka tapatui, kun saatiin harvinaisesti tiputettua rima, siitäkin syytän itseäni. Ohjasin esteen suunnitteluista huolimatta väärin ja sokeana sille, että Ursa olisi kannattanut kierrättää siivekkeen toiselta puolelta, jotta linja putkelle olisi mahdollisimman suora.

Radalta siis kymppi ajalla 46,72 ja sijoitus 3.