VARKAUS 9.2.2008

Järjestävä seura VARPS - Varkauden Seura- ja Palveluskoirat ry.
Tuomari Anne Savioja

B. Maxi2 HR. Ihanneaika 437
Suoritusaika 35,84. Aikavirhe -1,16. Ratavirheet 0.
Tulos 0. Sijoitus 6./13

A. Maxi2. Ihanneaika 45.
Suoritusaika 41,85. Aikavirhe -3,15. Ratavirheet 5.
Tulos 5. Sijoitus 5./15

 

Pari starttia Varkaudessa, Mujusen Salmen piti olla kakkosille (ja ykkösille) tuomarina, mutta estymisensä takia Saviojan Anne tuomaroi taas (kuten Hesassakin). Hänen ratansa ovat kyllä sinänsä kivoja, sopivan haastavia kyllä, mutta ne sopii meille, se että koiran pitää pysyä hallussa ja olla kuuliainen pyörityksissä nostaa meidät tykimpien sooloilijakoirien ohi.

SÄHKÖPOSTI 10.2.:

"Varkauden kisat meni oikein hienosti, vaikka sijoituksitta jäätiin taas. Eka rata oli hypäri ja siltä saatiin 0 ja vasta 6. sija. Tämä oli vihdoinkin sellainen huono nolla mistä olen kuullut kokeneempien suusta. ;) Kisat oli maneesissa ja rata alkoi niin, että aidan jälkeen kulmaputkeen, putken suusta tullessa Ursa jäi haistelemaan kakkalandian ihania tuoksuja, ei kauaa, mutta niin, että se piti kannustaa uuteen liitoon. Ursan jälkeenjääminen ja sitä myöten oma pakotettu etenemiseni kertautui kutosesteelle saakka, johon itse meinasin kiireessä kompastua. Päästiin kyllä ihanneaikaan (-1,16) ja varmasti oltaisiin voitu sijoittuakin ilman kompurointeja.

Tokarata oli perusrata, joka meni huomattavasti loistavammin ja sujuvammin. Me oltiin sikanopeita. ;) Toiseksi paras aika, mutta vitonen kepeiltä. Ursa jätti viimeisen välin tekemättä (jonka toki korjasin), seurakaverit sanoi näyttäneen siltä, että loppua kohden olisin mennyt likemmäs keppejä ja painostanut Ursan pois. Jokatapauksessa rata oli meidän osalta hirmu sujuva. Kaksi nollaa tuolta radalta vain tuli, ykköspallilla olijat ajalla -0,55, kakkoset 0,18 (muistaakseni) ja kolmoset puhtaalla radalla mutta rapiat 3 sekunnin yliajalla. Nelonen oli se jolla oli noin sekunnin parempi aika kuin meillä (tervu se taisi olla), mutta vitonen ja me siis sijoituksella 5.

Olen tyytyväinen kyllä Ursan tekemisiin eilen, eikä tuloksissaaan ole valittamista. Ursa tekee hirmu varmasti ja tasaisesti töitä. Tottakai pikkujutut jää harmittamaan, päällimmäisenä se, että en antanut Ursan tehdä keppejä loppuun. ;) Eipä auta jäädä harmittelemaan, eteenpäin. Hyvä silti huomata, ettei kakkosluokan radat ole meidän osaamisellemme liian vaikeita ja ihanneajoissakin ollaan toistaiseksi pysytty ihan hyvin.

En ole vielä katsonut minne suunnata seuraavaksi, ihan näillä lähitienoilla ei ole nyt kisoja ja viime viikonloppuna kun kävi niin huonosti, että kolaroin liukkaalla oman autoni varaosa-autoksi, niin olen paljolti esim. seurakavereiden hyväntahtoisuuden varassa just nyt. Pitkään ei malttaisi kuitenkaan kisaamatta olla. ;)"

HYPPYRATA

Nyt tiedän mitä tarkoittaa huono nolla. ;) Tokaesteen eli putken jälkeen Ursa jäi nuuskuttelemaan maneesin ihania hajua ja se piti kannustaa uuteen lähtöön. Tästä takusta johtuen ajauduin niin syvälle Uun malliin laitetuilla aidoilla, että olin kiireessä törmätä kutosesteeseen (tämä horjahdus löytyy videoltakin), etten vain työntäisi Ursaa seiskaputken väärään päähän. Loppurata meni ok, kaikesta huolimatta päästiin ihanneaikaan vaikkakin hitaimmalla puhtaalla nollalla ja tipahdettiin sijalle 6. Ei siis sijoitusnollaa vielä.

PERUSRATA

Tämä oli ihan loistava suoritus meiltä! :D Kaikki (melkein) meni ihan nappiin ja oltiin nopeita ja sujuvia, Ursa oli mukana ja vauhdissa, teki juuri niin kuin pitikin (minäkin siis kaiketi). Ainoa virhe tapahtui kepeillä, jossa Ursa jätti viimeisen välin pujottelematta, joka korjattiin (ei siis alusta asti), kuulemma painostin Ursan lähentely-yrityksilläni pois kepeiltä. Sitä emme vain videolta näe, vaikka videokamera oli lupaavasti jo seurakaverin kädessä ja kuvausvalmiina, linssinsuojus vain oli paikoillaan ja oletus oli, että kamera olisi rikki tai ainakaan se ei toimi niinkuin pitäisi. ;) Kitoos silti yrityksestä - ehdottomasti! Sijoitus lopulta 5. ja toiseksi paras aika niistä koirakoista, jotka saivat tuloksen. Ei Ursa hidas ole. :D