Hellettä pitää, luultavasti tämänpäiväiset agitreenit pidetään simppeleinä, yritän olla tahkoamatta elikkäs olla heti täydellä panoksella mukana. Myöskin eilisestä (siitä alempana) viisastuneena, AINA kun en tee Ursan kanssa täysipainoisesti töitä, se saa lepuuttaa itseään puun varjossa, haistelua ja sijaistoimintoja ei sallita, kun tehdään kentällä töitä, niin tehdään töitä.

Eli eilisestä. Liitän mukaan tokoilu/tottistelu treenejäkin pienimuotoisesti, kävin eilen pitkästä aikaa ohjatuissa treeneissä ja tavoitteena ottaa se joka tiistai-iltaiseksi rutiiniksi - pikkiriikkinen haave olisi suorittaa jossain vaiheessa BH-koe ja mahdollisesti saada Ursalle koulutustunnus TK1 - agilityn haluan edelleen pitää ykköslajina, se on meitä varten :). Vetäjä oli hieman hidastempoinen, mutta treenimuodossa oli ajatusta. Kukin treenaa yhtä liikettä, joka on aikaisemmin mietitty, treenit suunnitellaan ja koiran ohjaajalla on tarkasti mielessä se, mitä on tekemässä, ennenkuin koira otetaan autosta. Aina kun koira on kentällä, tehdään töitä, koira viedään autoon ja palaveerataan treenikavereiden ja vetäjän kanssa ja otetaan sen jälkeen uusintasuoritus mikäli tarvis. Kentällä on vain yksi, suoritusvuorossa oleva koira kerrallaan.

Tulin eilen vähän pystymetsästä, ryhmässä oli poissaolojen takia minun lisäkseni vain yksi koirakko, noin vuotias briardi ja emäntänsä. He ottivat tokohyppyä. Meillä on kaikki liikkeet kutakuinkin samoilla kantimilla, kaikkea osataan vähän, mitään ei kunnolla. :) Lähtökohdasta oli lähestulkoon sama mitä treenasimme, otimme hyppyä, olihan este kentälle kannettu. Olemme muutaman kerran ottaneet tokohyppyä, ehkä noin vuosi sitten, Ursa tuntui silti muistavan mistä on kyse (tai hyppiminen vain on niin kivaa).

Tavoite: Saada koira hyppäämään mahdollisimman vähin käsinäytöin esteen yli, kiekaista hyvä hypätessään ja palkata esteen takana. Ei seisomisvaatimusta esteen takana (kun ei osaa ehdotonta seisomiskäskyä), "Odota.", mikäli tuntuu sujuvan.

Suoritus: Perusasento. "Yli." onnistui ensimmäisestä kerrasta lähtien eleettömästi ja ilman apuja, agitaustasta johtuen taisi olla Ursalle pala kakkua. Itse sain pitää kiirettä, että kerkesin esteen taakse palkkaamaan, kääntyi ja tuli kohti. "Odota."-käskyyn reagoi selvästi.

Jatkossa: Ei liikaa toistoja!!!! Pari onnistunutta ja pois. Muista! Opetettava seisomiskäsky, joka tarkoittaa niille sijoilleen, neljälle tassulle jämähtämistä, kunnes toisin määrätään. "Odota" on vapaamuotoinen lenkillä käytetty käsky, pysähtyy paikalleen etenemättä, mutta saa ottaa askelia tai haistella.

Ursa kävi ainakin pariin otteeseen vetäjän ja treenikaverin tykönä, kävi myös pari kertaa haistelemassa ja pissalla. Sen suhteen meni värkkäämiseksi, vaikka itse suoritukset onnistuivatkin. Kenties meille itse tekeminen ei muodostu ongelmaksi, vaan ne väliajat. Ursa turhautuu tekemättömyydestä ja siitä jos ei ymmärrä mitä tehdä. Vuosi sitten se purkautui lähes taukoamattomana haukkumisena (En edes muista enää miltä sen kanssa tuntui olla treeneissä silloin - rasittavaa, onneksi siitä päästiin ja se jäi saman kesän aikana vielä pitkälti pois.)...