JAT ry.:n JATKO1 - Talvikausi 2007-2008

Olipas mamman kanssa kivat treenit tänään. :) Märkä olo, kun sateessa talsittiin n.3km treeneihin, yhtälö hiekkainen halli ja sama 3km takastulomatka niinikään sateessa = lämmin suihku kotona....

Jatko1-treenit ekaa kertaa, kouluttajana jatkaa Tolppasen Paula (Maria apukouluttajana), nyt olisi tarkoitus tuonne helmikuulle asti treenailla tiistaisin klo 17.15-18.30.

Alkeiskurssiin nähden samaa on se, että edelleen treenataan ja vahvistetaan yksittäisinä kontaktiesteitä (puomi, Aa, keinu), keppejä ja rengasta. Rinnalla jokaisella kerralla on jokin ohjausharjoitus, joka toteutetaan yleisimmin aidoilla ja putkella, tosin myös pussi tai muuri voi olla harjoituksissa mukana. Ideana on, että joka kerralla opetellaan jokin uusi juttu ja kerrataan edellisellä kerralla hautumaan jäänyt asia.

Irtonaisina esteinä kepit, rengas ja puomi.

Kepeillä Lunassa oli vauhtia kuin pienessä kylässä. Treenijakson parimme on Niina ja kulnou Unna. Niina roikkui remmin perässä 4-6 toistoa, jotka menivätkin hyvin, tosin remmi oli ensin liian pitkänä ja sen kanssa pientä sekoilua. Sellaista sekoilua, että itse möhläsin myös namin kuljetuksessa, tuloksena se saavutus, että Luna korjasi minun virheeni! :) Pujotteli siis oikein, vaikka näytin väärin... Treenien lomassa menin itsekseni pariin otteeseen kepeille, kokeilin ilman hihnaa ensimmäistä kertaa - hyvällä lopputuloksella. ;) Hyvällä tunteella Luna tulee nakin perässä. Tarkkana saa olla, ettei mennä väärin - väkisin saattaa ainakin yrittää ohittaa jonkin välin. Jokatapauksessa Luna tuntuu olevan agilityssakin tunnollinen typy, täytyy pitää harjoitukset tarpeeksi pitkään tarpeeksi helppoina, jotta pohjasta tulee vankka.

rengasta otettiin n. neljä toistoa. Ensin pari matalammalta ja sitten pari maksikorkeudelta. Systeemi se, että Niina piti hihnasta ja itse kutsuin ja härnäsin renkaan läpi. Pohtimista se Lunalla tuntuu tuottavan, mutta läpihän se tulee, kun muuta kautta ei nakeille pääse.

Puomi otettiin myös nelisen kertaa, pari kummankin puolen. Maria roikkui hihnan päässä. Suoritukset oikein hyviä, siihen on nyt mennyt, että "Puomi!" - Luna ottaa namin aloituskontaktilta ja pysähtyy etutassut kontaktilla, takatassut maassa, "Kiipee!" - saa luvan jatkaa ylöspäin, kannustus samalla kiipee-käskyllä, loppukontaktilla en sano mitään. Nyt oli maassa nami, jonka sai ottaa itse ja kädestä tuli lisää. Malttaa piti - jonka Luna kyllä taitaa. ;)

OHJAUSTREENI

Tämän päivän ohjaustreenissä otettiin kutsuhyppyjä, kuljetusta ja lähetystä/irtoamista. Pätkä tehtiin kolmen aidan ja putken suoralla.

KULJETUS. Paula oli suoran päässä, putken suulla palkkaamassa (namikippo käyttöön + naminvartija). Ensin otettiin pelkkä putki, sen jälkeen kuljetuksena aita ja hyppy, sitten sama kahden aidan takaa ja lopulta kolmen aidan takaa. Jokainen vaihe kummankin puolen ohjattuna. Ei voi sanoa kuin, että loistavasti meni! :D Hypyt olivat kyllä matalalla (olisikohan 45cm), kun ideana on nimenomaan ohjauskuviot, mutta Lunassa oli todellakin ruutia. Iloisesti käskyttäen ja kannustaen Lunaan saa yllättävän paljon vauhtia. Lisänä se on hirmu kuuliainen, ei pyri tekemään väärin, vaan tekee mitä näytetään.

LÄHETYS. Pienen tauon jälkeen otettiin sitten meidän osalta erinomaisesti onnistunut ja sen myötä lyhyeksi jäänyt lähetystreeni. Kolmen hypyn takaa, putki suorana. Paula ja namit kyykyllään putken päässä. Luna bongasi istualtaan hyvin Paulan ja otti sinne katsekontaktia, silti pysyi levollisena ja kärkkymättä lähdössä, luvan saatuaan ampaisi kuin pieni salama. ;) En oikeasti perässä pysynyt, ei ollut pelkoa, etteikö olisi irronnut nameille. Ei myöskään yrittänyt oikaista minkään esteen ohi, läpi tai ali, vaan tunnollisesti kaikki hypäten ja putki vauhdilla "Läpi!".

(Yritän nyt heti alkuun muuttaa myös Lunalle tuon putkeen-käskyn "Läpi!"-käskyyn. Itsellä kyllä vaikeuksia muistaa vauhdissa muuttaa sanaa, tänäänkin tuli automaattisesti putkeen pari kertaa, vaikka myös läpiä sain huudeltua...)