Parin väliin jääneen viikonlopun (erkkari ja Hupija) jälkeen lappalaisten tokoa, vaihteeksi Laajavuoressa, hotellin parkkiksella.

Meidän lisäksi paikalla oli 12 viikkoinen Mila-pentu (?) ja 8kk Kaapo, molemmat lähinnä kentän laidalla totuttelemassa issekseen häiriöön. Oltiin siis ainoa treenaava pari, kunnon yksityisopetusta.

Ensin otettiin seuraamista spiraalina, toiseen suuntaan kierteelle, kunnes lopulta pyöritään ihan vain paikaltaan toistemme ympäri, kierteiden purku toiseen suuntaan. Ursalla pysyi hyvin kontakti ja "tatsi".

Paikaltaan kääntymisiä otettiin myös. 45 ja 90 astetta oikealle ja vasemmalle. Ursa turhaan hyppelehtii ja kuluttaa energiaa. Täytyy treenata kotona. Kyllä Ursa sivulla pysyy, mutta siirtojen ihanne olisi, jos olisi mahdollisimman siistiä ja eleetöntä.

Sivuttaisaskeleissa ama juttu mitä edellä. Samoin peruutettaessa. Täytyy treenailla kotona rauhassa ja miettiä miten voisi namilla houkutella oikein.

Pari PK-tottiksen luoksetuloa. Seuruutusta n.10m ja liikkeestä maahan, 30 askelta eteenpäin ja kutsu luokse. Ursa toimi hyvin. Toisella kerralla jäi seisomaan, etäältä sain kyllä käskytettyä maahan. Luokse tuli hienosti laukalla ja eteen tiiviisti (ohjasin tosin peruuttamalla oikeaan kohtaan).

Eteenlähetyksen alkeita kokeiltiin (PK-puolen). Nakkipussi maahan ja Ursaa härnäten, jotta sillä on hinku mennä. Kädenliikkeellä ja "Eteen"-käskyllä nakkipussille. Tokakerralla matkaa vähän enempi ja kun Ursa pussilla niin käsky "Maahan". Ok. Ainakin Ursalla oli kova hinku päällä. :)

Lopuksi toimittiin häiriötä ottamattomana häiriökoirana Kaapolle, kun aktiiviselle ja vilkkaalle, voimakkaalle hormoonijyrälle toiset koirat tuottavat tällä hetkellä vastustamattomia ropleemeja. Ursa on hyvä tällaisessa, ei ottanut mitään kontaktia Kaapoon, eikä mennyt mukaan sen härkkimisiin ollenkaan.

Joskus tekisi mieli kokeilla kaikki alokasluokan liikkeet läpi kokeenomaisesti ja sen jälkeen lähteä kokeilemaan kokeisiin. Ainakin BH-kokeeseen täytyy päästä, vaikka mahdollisimman pian.... (Iiks... Juu-u, vähän jänskättää ajatuskin.)

Seuraaminen ja paikkamakuu on ainakin hyvällä mallilla. Periaatteessa myös liikkeestä pysähtymiset (vaikka ei vieläkään kestä seisoessa liki viereen tulemista, pitäisi treenata tavoitteellisemmin) ja luoksetulo, vaikka siinä loppuasentoa pitää höylätä (vielä ei viilaan tartuta....).