Tänään oli mamman ekat treenit joulutauon jälkeen ja ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Innokkaastipa tuo olikin mukana. Treenien aluksi sain sen mukaan innokkaaseen vetoleikkiin ja ärinämurinaan patukan kanssa. Häntä liehuen ja silmät innosta loistaen Luna tuntui treeneille lähtevän. Keskityin itsekin koko panoksella siihen, että Lunalla olisi kivaa ja että rehellisesti palkkaisin sitä ja olisin positiivinen.

OHJAUSTREENI

Tämän päivän teema oli takaaleikkaus. Aloitimme Lunan kanssa, koska Lunan into ja vauhti on treenien alussa korkeimmillaan, haluan käyttää sen hyväksi. Kolme aitaa loivassa kaaressa, jota pätkää suoritettiin molempiin suuntiin. Ensin ihan kuljetuksena, koiralle muistuttaen, onnistuikin ihan hyvin.

Takaaleikkaustreeni niin, että Paula oli namin kanssa kahden aidan takana - takaaleikkaus tapahtui ensimmäisen ja toisen aidan välissä. Luna oli hyvin mukana. Molempiin suuntiin pari kertaa, jonka jälkeen Paula seisoi edelleen kahden aidan takana, mutta passiivisena, koira piti saada mukaan kolmannelle aidalle. Oikealle leikatessa onnistui ekakerralla loistavasti, kutsuin "Luna." ehkä täsmälleen oikeassa kohdassa, että se hädin tuskin edes vilkaisi Paulaan. Vasemmalle mennessä otettiin pari toistoa, kummankaan olematta niin sujuva kuin oikealle mennessä. Ensimmäisellä kerralla kävi sinnikkäästi Paulan tykönä ja toisellakin kerralla koukkasi namien toivossa. Jokatapauksessa oikein onnistuneet suoritukset. Hieno Mamma!

YKSITTÄISET ESTEET

Kepit, pöytä, pituus, Aa, Pussi.

Kepeillä kävin kolmeen otteeseen, joka kerralla 2-4 toistoa ottaen. Ensimmäinen rupeama oli paras, jonka jälkeen menestys vähän karisi. Luna selkeästi hakee ekaa väliä, mutta kattelee pikkuisen liikaa ohjaavaa namikättä, eikä näin ollen itse keskity tekemiseen. Täytyy pikkuhiljaa antaa tilaa Lunalle itsekin oivaltaa - ja oivaltaahan se! Viimeiset kerrat otettiin niin, että namilautanen oli päässä, vähän äimänä tuntui Luna olevan. Maria oli naminvartijana, joten ei päässyt palkkaamaan itse itseään, tosin ei juuri yrittänytkään varastaa.

Pöytää otettiin muutamia toistoja. Hyvin Luna sinne hyppää ja tarjoaa istumista, sekä pysyy paikallaan. Kauempaakin ohjautuu. Tässä ei mitään ihmeellisyyksiä.

Pituus oli ehkä päivän voitokkain este. :D Otin hyppyjä tietenkin kummankin puolen, mutta tällä kertaa namilautasta hyväksikäyttäen. Luna oivalsi hyvin, eikä edes yrittänyt kiertää tai astua palikoiden pääle, vaan leiskautti hienosti yli. Aloitettiin kolmella pituuden osalla ja onnistuneista suorituksista hullaantuneena lisäsin osia aina viiteen asti. Menestyksellisesti! :D Luna oikein kärkkyi päästäkseen syöksähtämään pituuden yli. Otettiin pari kertaa vielä aidankin takaa ja edelleen loistavasti yli kummankin. Upeaa!

Aalla otettiin neljä toistoa (pari kummankin puolen), nami ylösmenolla ja alasmenolla juoksukontakti ja nami kädestä. Ei ongelmia.

Pussia otettiin myös namikipolla. Pari toistoa taas kummankin puolen. Luna kyllä kärkkyy päästäkseen namikipolle, mutta silti tuntuu, ettei edes yritä kiertää enää esteitä, vaan on selkeästi oivaltanut mistä agilitytreeneissä on kyse - esteiden suorittamisesta.

Hauska seuyrata miten mammastakin kuoriutuu täpinöivä pöhkö - vaikkakin erittäin kuuliainen sellainen.