Hieno kisapäivä. :D

Toinen päivä siis JATin järjestämiä agikisoja Jyväskylässä, Pohjalammen koululla. Tuomarina Anders Virtanen.

Keli oli sateinen, kylmä, tuulinen. Tasaisen harmaa päivä, tasaisesti tuli vettä kokoajan. Ohjaaja oli kohmeessa ja hytisi väliin kylmästä - todennäköisesti koirakin... Yritettiin pysyä lämpimänä ja liikkeessä. Ennen suorituksia ja eri väleissä otettiin paikkaistumista, tätä ollaan tehty päivittäin kotosallakin ja lenkeillä.  

C-KISA, HYPPYRATA. 2.9.2007.

Ihanneaika 43. Rata oli simppeli, pari kohtaa jossa piti miettiä varasuunnitelmaa. Ykkössuunnitelmat toteutui. :) Ursalla oli vauhtia ja pystyin laskemaan sen varaan. Tein myös rohkean vedon / ratkaisun ja päädyin vedättämään ursan putkesta aidalle - päätin, että riskillä, kaikki tai ei mitään. Nyt ei tehdä ihan turhia varmisteluja ja joka välissä tapahtuvaa valssailua, usein huomaten, että turhaan. Onnistui hienosti. Päätavoitteet eli lähtö ja kepit sain onnistumaan itseäni tyydyttäen. Ursa jäi lähtöön levollisesti, mutta tarkkaavaisena istumaan, kepit otin ohjattuna - tuntuu olevan Ursalle hyvä ja riskitön tapa, ainakin tässä vaiheessa Ursa saa siitä hyvää rohkaisua.

Lopulta tuloksemme upea, pyöreä 0!! :D Ensimmäinen nousunollamme, aika -10,28. WAU! Sijoituksemme 3./19 Radan voitti treenikaverimme Oili & Paula. Onnittelut! Oili veteli omiin silmiini aivan älyttömän lujaa, kun heidän suoritusta sivusta seurasin. Heidän aikansa oli noin pari sekuntia parempi kuin meidän. Summa summarum - mekin taidettiin mennä aika lujaa. :)

Ei voi olla kuin todella tyytyväinen! Kisakirjassamme on vihdoin jotain merkintää.

Pitääpä vielä mainita se huomionarvoinen seikka, että lähdimme radalle toisena koirakkona. Tästä huolimatta suoritus oli koottu ja levollinen. On hieno olo kyllä!

B-KISA. 2.9.2007

Toinen rata oli perusrata. Ihanneaika 51. Melkoisen nopea rata, paljon suoraa, jolla koiran vauhti kiihtyi. Taas rohkeasti otin putkesta tulevan Ursan vastaan seuraavan aidan tuolla puolen. Kokonaisuudessaan sujuva rata. Tavoitteet täyttyi hienosti taas, lähtö ja kepit - nou roplems. Pari ärsyttävää kohtaa, joista toisesta sitten pamahti vitonen. Tällä kertaa ei kieltoja eikä ratavirhettä, mutta saimme vitosen kosketuksesta... Ursa siis törmäsi ennen Aata minuun (tai kaipa minä vain olin pöljästi koiran tiellä), jatkoin ohjaamista Aalle ja tuomarin tulkinta kai on, että työnsin Ursan fyysisesti Aalle. Pöh! Aan jälkeen ennen putkea Ursa kävi kuumuessaan kiinni hihaani, tästä ei kuitenkaan sakotettu. Täytyy perehtyä tuohon fyysisen kontaktin aiheeseen....

Loppua kohden vähän paukutti minulle, mutta teki silti hyvin töitä ja radan sujuvuus ei kärsinyt.

Lopputulos 5, aika -8,46. Sijoitus 5./23 Ei huono tämäkään! :)

Eiliseltä opittua oli, että annoin tilaa ja pidin rintamasuuntani tarpeeksi kauan sinne minne koirakin on menossa ennen käännöstä. Rimaa ei siis tippunut, vaikka hyvin samantyyppinen mutka oli radalla mitä eilenkin (eilinen taisi kyllä olla aavistuksen tiuksempi). Seuraavalle kerralle opittavaa: tuo Ursan paukutus ja kuumuminen. Jotain täytyy omassa ohjauksessa säätää kohilleen.

Hienoa tämä on! Vihdoin tuntuu, että on vain ajan kysymys, kun nollia rupeaa kertyä. :) Oma olotila ja asenne on rauhoittunut, tämä tekee muutoksen koko suoritukseen. Seuraavan kerran radoilla Vantaalla 15. päivä (toivottavasti Ursa ei kehitä ennen sitä juoksua).