20.10.2007 SIILINJÄRVI

Järjestävä seura HU-PU - Hukka-Putki ry.
Tuomarina Hannele Lummeranta. 

A. Maxi1. Ihanneaika 57.
Suortusaika 41.25. Aikavirhe -15.75. Suoritusvirheet 0.
Tulos 0.

B. Maxi1. Ihanneaika 60.
Suortusaika 42.83. Aikavirhe -17.17. Suoritusvirheet 0.
Tulos 0. SERTI - siirto 2-luokkaan.

 

Ursa teki tänään Siilinjärvellä töitä koko rahan edestä. :D Pari starttia, pari nollaa ja Varkaudessa kisataan kakkosluokan radalla! Kaikki meni nappiin, toisinaan on pienestä kiinni, mutta nyt se pieni jäi kilpailualueen ulkopuolelle....

Siilinjärvi. 20.10.2007. Tuomarina Hannele Lummeranta. Kaksi starttia A- & B-kisa. Molemmat perusratoja.

Meidän pelastukseksi (tai lähinnä ohjaajan hermorakenteen pelastukseksi) muodostui reippaat ihanneajat. Ei tarvinnut juosta kellon kanssa kilpaa, vaan saattoi mennä rauhassa. Ei liikaa varmistellen, mutta ehdottoman hätiköimättä. Tuomari on sympaattinen ja inhimillinen, ihmisystävällinen, ymmärtäväinen. Se näkyi, miten kohteli selvästi tietämättömämpiä kisaajia (kertoi mistä olisi tullut hylky ja selitti ratasuorituksen jälkeenkin kenties ristiriitaiset toimensa kisaajalle selväksi). Radat olivat kohtuu simppeleitä. Eka rata tosin antoi odottaa helpompaa toista rataa, tosin toisestakin selvittiin ihan täydellisesti kunnialla. Jattilaisia ei juuri kisoissa ollut, ykkösissä eräs, joka sanoi ratamme jälkeen, että oli näyttänyt hyvältä, eikä olisi muuttanut mitään. :D

Fiilikset kieltämättä korkealla. Kotiin tuomisina ennenkaikkea sertifikaatti eli menolippu kakkosluokkaan (sertiruusuke tulee postissa perässä, kun olivat päässeet loppumaan heiltä), lisäksi pari pokaalia, pari sinistä ruusuketta, pari säkkiä ruokaa ja pari 6 euron lahjakorttia Hu-Pun kisoihin vuodelle 2008.

Kummaltakin radalta sijoituimme kakkospallille (kakkospäivä täysin. ;) ), ekalla radalla ykkössijan vei n. 5 sekuntia meitä nopeampi tervu ja tokaradalla n. 3 sekuntia nopeampi x-rotuinen. Ekaradalla tuloksen saaneita tasan puolet, kaksi nollaa ja seitsemän hylkyä, 14 osallistujaa. Tokaradalla kaksi nollaa, kuusi hylkyä, 14 osallistujaa.

Aamutuimaan kisapaikalle ajellessa päätin, ettei tälle päivää ole muita varsinaisia tavoitteita kuin se, että tarkkailen omaa sijoittumistani ja yritän ymmärtää mitä koira näkee. Heitin sivummalle ne muutaman kisan mukana olleet tavoitteet (lähtöpysyminen, kepit, ei hylkyjä + Ursa ei käy iholle, tosin viimeiseen edelleen kiinnitin huomiota) ja keskityin enemmän omaan toimintaani. Kaikki meni oikein hienosti.

Upea eläin tuo Ursa on! :D

 

A-KISAN RATA

998673.jpg

Miettimisen paikat. Kepeillemenossa päätin luottaa koiraan ja hyvin Ursa haki oikeaa väliä. Eka varsinainen mietintä oli kepeiltä 8. aidalle meno, vaan viistostakin meni oikein hyvin, Ursa irtosi, eikä jäänyt pyörimään tai kyselemään. Seuraavana takaaleikkaus keinun takana, mietin kerkeänkö, vaan hyvin meni. Viimeinen pikkumietintä oli viimeinen aita, vaan eipä sekään vaikea paikka ollut. Keskimäärinhän kepit on aina vähän jännityspaikka (vaikka Ursa osaa), kuin myös kontaktit (vaikka Ursa osaa nekin, eikä kisoissa ole tullut (kop kop) kontaktivirheitä).

Kepit vein vasemmalta. Putken päähän mäkelät ja keinua ennen takaaleikkaus (jotta koira ei lue väärää putken päätä). Viimeisen aidan oikealta puolelta ohjaten.

Voittajan on helppo hymyillä. :D Ei ollut juuri vaikeita paikkoja....

B-KISAN RATA

998674.jpg

Miettimisen paikkoja oli enempi kuin ekaradalla. Kakkoselta kolmosaidalle meno, tämän otinkin siististi ja kerkesin kokeillakin lämmittelyesteillä. Pelkäsin, jos itse ohjaisin huolimattomasti Ursa tulisi ennen kolmatta aitaa ulos ja suoraan Aalle. Vaan mainiostipa meni! :) 6. putkeen ohjasin vastakkaisella kädellä (oikea), Ursa on herkkä ohjaukselleni. 7. hypyn jälkeen kepeille meno oli hankalahko. Lähtö samaan suuntaan mutta sen verran reippaasti oikeammalla, että tiukasti sai ottaa vauhdista haltuun. Tarkka paikka, ettei rima tipu ja ettei koira ajaudu kepeille kieltona tai väärään väliin. Tässä ehkä radan ainoa epäsujuvuus, jossa sydän hypähti ja pääsi ilmoille kiekaisuna, josta Ursa jatkoi hienosti ja oikein. Kepit ohjasin oikealla puolella, josta 9. hypylle piti oikaista linja  melkoisen paljon oikealle taas, tiedossa takaaleikkaus. Ursa ohjautui hyvin ja pysyi erinomaisesti mukana 10. hypylle vasemmalle kääntyen (moni koira tässä kohtaa karkasi 19. hypylle). Seuraavaksi 14. putken päässä mäkelät (=puolen vaihto), keinun jälkeen 17. aidalle irtosi hyvin ja kääntyi 18. aidalle (moni koira tässäkin karkasi ykköshypylle lukien), myös jatkoi hyvin 19. hypylle vastakkaisen käden ohjauksella (itse olin siis koiran oikealla puolella).

UPEASTI MENI! Vaikka oli siis selvästi jo vaativampi kuin aikaisempi rata.

Seuraavaksi Varkaudessa 17.11. ja 2-luokan kuulumiset. :)