PIEKSÄMÄKI 12.4.2008

Järjestävä seura PPSKY - Pieksämäen Palvelus- ja Seurakoira Yhdistys ry.
Tuomari Minna Väyrynen

A. Maxi2. Ihanneaika 50.
Suoritusaika 42,33. Aikavirhe -7,27. Ratavirheet 0.
Tulos 0. Sijoitus 2./5

 

Tänään kisattiin Pieksämäellä. Maxi2 koirakoita oli hulppeat viisi kappaletta...

Päätin jo heti, etten ota painetta koiramäärästä, mennään tekemään omaa suoritusta. Päivän tavoitteet eli ne asiat, joihin erityisesti kiinnitin huomiota oli se, että pysyttelin itse pois koiran juoksulinjalta ja vastaavasti tein valssit ajoissa. Viimeksi mainittu kyllä liittyy olennaisesti myös ensimmäiseen. Päätin lämmittelylenkillä, että tärkeintä on se, että voin itse olla rataan tyytyväinen, tuli sitten tuloksena nolla, vitonen, hylky tai jotain niiden väliltä. Huonoista nollista ei tule kuin paha mieli.... Nousunollat pitää ansaita osaamisella ja hyvällä fiiliksellä, ei väkisin vääntämisellä.

Onneksi sain pysyttyä tavoitteissa ja tuloksella kruunattiin päivä, nolla siis napsahti rapian seitsemän sekunnin ihanneajan alituksella ja sillä noustiin siniselle kakkospallille. :D Kolmosiin nousu on enää yhden sijoitusnollan päässä.

Rata ei ollut vaikea, mutta sisälsi toki ansaakin. Vaikein kohta taisi olla 3-5. Putkesta ulostullessa nenän edessä oli suoraan Aa, vaan koiran piti kääntyä vasemmalle hypyn kautta keppien avokulmaan. Toisaalta aikaa ja mahdollisuuksia oli kyllä valsseille, liian tiukkaa vääntöä ei ollut. Toinen ansa taisi olla 8-putki, joka oli muurin jälkeen, koira hyppäsi suoraan kohti väärää putken päätä, tätä en kuitenkaan henkilökohtaisesti pitänyt meille vaikeana, Ursa on kuitenkin aika hyvin näpeissä, eikä se helposti lähde säntäilemään sooloiluille.

Suoritus oli sen verran nätti ja sujuva, ettei siitä ole mitään pahaa sanottavaa ja paljoaa ruotimista. Tanja puhui suorituksemme jälkeen, että omaan menooni täytyy saada enemmän raivoa. Koirassa on kyllä potentiaalia. Kun olen nousut kolmosiin, jutellaan uudemman kerran positiivisesta ja aggressiivisesta ohjaamisesta. Jään kiinnostuneena odottelemaan. :) Meidän meno on nättiä - kyllä, mutta lisää draivia siihen liitoraviin täytyy saada (Täytynee hommata jotain örinähevimättöä ajomusiikiksi ihan agikisoja silmällä pitäen. ;) ...tai ehkä enempi rääkätä itseä silmittömään raivoon ja hommata mielummin jotain tekno-dance-jumputusta.....).