Lunan Jatko1-treenit eilen. Unohdin, että sovittiin treenien alkavan vasta 17.15, oltiin paikalla jo viideksi. Otin Lunan kanssa muutaman kerran kepit ja putken. Intoiltiin, mamma lähti jopa äristen mukaan patukan vetoon! (Myöhemmin treenien aikana kylläkin haistatti pitkät moiselle.)

Itsenäisinä esteinä puomi, kepit ja rengas.

Puomille otin toisenlaisen lähestymistavan, nami ylösmenolla ja alasmeno juoksukontaktina. Nami maassa olevassa kipossa ja toinen suorilta kädestä. Oma alas suuntautuva ohjaus mukana. Kontaktit olivat hienoja, neljännellä (viimeisellä) toistolla jo otti selkeästi enemmän vauhdista namin kiposta.

Kepeillä otin toistoja useamman kerran treenien aikana. Onnistuneita suorituksia, vaikka se, kun Luna ei ole hihnasa, tuottaa helpommin virhesuorituksia. Tietysti paras olisi, jos se ei koskaan voisi tehdä väärin. Kenties otan sen vielä hihnaan, eipä tässä mikään etenemisen kiire ole. Pääasia, että into ja oikeat suoritustavat säilyvät.

Renkaalla muutamat toistot härnäyksellä ja kutsuhyppyinä - hienot onnistumiset. Sen jälkeen parit toistot enempi sivulta ohjattuna. Koira vasemmalla puolella onnistui hyvin, mutta oikealta puolelta Luna pyrki sivusta läpi, etenemisen pysäytti hihna. Korjattiin niin, että Maria oli namin kanssa renkaan toisella puolella ja Unnan emäntä hihnassa, itse keskityin ohjaamisen. Saatiin onnistuneita.

OHJAUSTREENI

Päivän teemana vedot ja työnnöt. Toistoja pari per suunta eli neljä per ohjauskuvio.

VETO. Treenattiin kolmella aidalla niin, että yksi, jolta koira lähti liikenteeseen ja molempiin suuntiin 90 asteen kulmassa. Vedot niin, että ohjattiin aitojen ulkopuolella sisäkaarretta ja koira rinnalla tai vähän edellä. Varmistettiin, että koira hyppää. Ok.

TYÖNTÖ. Työnnöt niin, että ohjaaja aitojen sisäpuolella, kutsu toisella kädellä yli ja työntö vastakkaisella kädellä yli. Onnistui hyvin. Luna jopa aina toisella kerralla onnistui tiukentaakin kaarretta. Hienoa.

Valtavasti ei mammalla tälle päivää ollut vauhtia (viimeviikkoiseen verrattuna), mutta tekipä kuitenkin hommia.

KERTAUS

Lopuksi otettiin viimekertainen haudottu muistinvirkistyksenä. Kolme aitaa ja aavistuksen kaarteella oleva putki. Kummankin puolen niin, että eka aita kutsuna, sen jälkeen kuljetusta ja jos koira irtoaa niin lähteys mahdollisesti putkeen. Luna ei irronnut kovastikaan, tietysti on sen verran kokematon, että täytyy varmistaa, että lähtee oikeasti putkelle. Yhdellä kerralla meinasi oikaista suoraan namikipolle. Hyvin ohjattavissa tuo muorikoira kuitenkin näyttää olevan.