HUPIPIPPALOIDEN JATKO-OSA.

Aikamoista kieputusta oli luvassa tänäänkin - niinkin monta estettä radalla kuin 29! Taas mentiin kohisten yli tasoomme nähden, mutta hengissä edelleen.... ;) Putket oli sijoitettu taas kontaktien viereen/alle, joten ne taisivat tänään olla suurin kompastuskivi. Ursa pyrki uudelleen ja aina vain uudelleen kontakteille, varsinkin Aa on Ursalle vähän turhankin kiva este... Kepit onneksi saatiin tänään onnistumaan, otin ohjattuna, joten virheiden mahdollisuus pieneni huomattavasti. Yhteensä kolme kertaa mentiin radalla kepeille.

Pitää tarttua tuohon putkijuttuun ja tehdä putkesta kivempi este Ursalle. Eilen se ei sinne irronnut ja tänään kontaktit veivät huomion 6-0. Lisäksi samaan syssyyn voisi vaihta estekäskyksi "läpi", puuskutusten lomassa puhistu "PUtkeen!" ja "PUomi!" voi kuulostaa koiran korviin turhan paljon samankaltaiselta (Vaihtoehtona "Kiipee!" puomille, eikä ainakaan "PUjo!" kepeille...). Putkeen täytyy saada VAUHTIA! Lisätä palkkausta yms. - RIEMUITA. Puomille opettaa imutusta, jotta koiraa osaa hakea pimeän kulman kädenliikkeellä ja imeytyä putkeen - tänään kokeiltiin.

Eilisestä oli jäänyt jotain mieleen, mutta enemmän vielä täytyy kinata itsensä kanssa miten lähellä koiraa kulkee. Mitä kauempana on ottamassa koiraa vastaan sitä helpommin tulee pysähdys tai on pakotettu hidastamaan seuraavalle esteelle. Ursa kun on vielä niin herkkä omalle vauhdilleni, joten ei passaa juuri pysähdellä, jos mielii vauhtia saada. Linjoja ja kropan suuntimia pitä säätää ja opetella kertomaan ajoissa koiralle, kääntää kroppaa aikaisemmin. Lisäksi pitää tarttua haltuunottoihin. Kontaktit imuttaa Ursaa liikaa.

Lähdöstä vielä. Tänään Ursa pysyi hyvin istuallaan (kesken radan otettiin lentäviä lähtöjä), mutta mietin menomatkalla, että jos sallisikin makuullemenon Ursalle. Kenties se paineistuu lähtötilanteessa ja makuulle menemistä se tarjoaa itseään rauhoitellakseen. Jättäisin Ursan kauemmas, jotta kirii vauhtia, eikä livauta ekan aidan alta.

RATAPIIRROS

1028100.jpg

1034054.jpg

1034053.jpg

Ylläolevat kuvat lauantailta kylläkin....