Vaihteeksi, muutaman viikon ärsytystauon jälkeen käytiin Kennelkerhon jatkoalkeissa. Ja vaihteeksi oli ihan onnistunut ja mukava treenikerta. (Kävin myös alkeiden aikana Siennan kanssa katselemassa kentän hulinaa ja pikkutyttöhän oli ihan hirmu tomera, vaikka selvästi useampi suuri koira ihmetytti ja pikkuisen jännitti.)

Ryhmän vetäjällä ei ollut kokemusta jatkavien vetämisestä, joten saatiin esittää toiveita. Mitään kiharaisia kiemuroita ei tuolla voi ottaa, mutta halusin treenata irtoamista. Rengas, pussi ja kaksi aitaa suorana. Ohjasin koiran vasemmalta puolelta ensin, nami ja namin vartija (estää palkkion saamisen, jos menee väärin) suoran päässä, yhtäaikaa lähdettiin renkaalta, pussin jälkeen ohitti kahteen otteeseen aidat nameille (ei saanut tietenkään palkkaa). Korjasin, jotta otin vain aidat ja palkka. Onnistui. Sen jälkeen otin edelleen itse vasemmalla puolella ollen koko suoran niin, että otin aavistuksen etumatkaa itse ja pingoin täysillä koiran perässä kiekuen ohjeita. Suoritus nappiin. Hengitys-, pissailu-, haistelu- ja mietintätauko heinikossa ja uudelleen suoralle. Nami ja naminvartija edelleen paikallaan. Otin kummaltakin puolen kerran ja mainiosti onnistui. Koira oli hyvä ja säpäkkä, mutta itse hidas, enkä kerinnyt sanoa kuin aita, aita, "Eteen."-käskyä en kerinnyt ajatellakaan. Täytyy tosissaan treenata namikipolla ja aukella pelkkää käskyä. Koira osasi kuitenkin todella hyvin.

Toisena kannoin radalle kepit ja putken, jonka asettelin S-kirjaimen malliseksi. Putkeen ja kepit avoimesta kulmasta minä vasemmalla. Hyvin hakee ja jatkaa, mutta käsi pitää näyttää minulla eteenpäin, ettei tule hyppivää suoritusta. Jostain syystä on jopa vaikeampaa nykyään lähteä koira oikealla, kuin vasemmalla. Olen pitänyt siitä asenteesta kiinni, ettei väärää suorituspuolta ole - onneksi tämä on toteutunut. Avoin kulma minä oikealla ohjaten on Ursalle vaikeampi hahmottaa, pari kertaa yritti väärin ja pari kertaa jätti viimeisen kepin kiertämättä. Ehkä neljään otteeseen kävin kepeillä, kaksi viimeistä kertaa otin vain kerran kummaltakin puolelta ja onnistui kerralla. Lisäksi otin putkeen ohjausta putken takaa, pimeästä kulmasta (?) eli koira ei nähnyt putken suuta, hyvin suoritti ja irtosi. :)

Agirodussa täytyy olla itsevarma ja luottaa koiraan keppejä suorittessa. Niin se menee parhaiten. :) 

Niinpäniin, Agirotu Vöyrissä sunnuntaina on seuraava koitos. Tsemppiä meille! :D