TIISTAI 23.10.2007

URSA

Ursan vikatreenit syyskaudelle, jonka aloitti Tanjan ja Heidin vetämä Kilpailemaan-kurssi ja jota jatkoi juoksutauon jälkeen Anun vetämä mölliryhmä.

Anun treeneissä itsenäisesti sai kikkailla kolmella Uun mallissa olevalla aidalla. Välistävetoja ja takaaleikkauksia lähinnä otin, samoin irtoamista. Kaikki onnistui oikein hienosti, vaikka välistävedoissa täytyy olla neidille aika tiukkana ja ohjata selkeästi.

Itsenäisenä myös keinu, joka otettiin muutamaan kertaan. Nami ylösmenolla ja alasmenolla nami kädestä.

RATATREENI

1017108.jpg

Varsinainen treeni oli pitkä ja kapea, joka palasi ikäänkuin takaisinpäin. 17 esteen rata, joka meni kyllä meiltä oikein hienosti. Kepeille Ursa haki aivan loistavasti putken ja aidan jälkeen, vaikka vauhtia oli kertynyt aika reippaasti. Kaikkein perimmäisen aidan rima Uun mutkassa oli jäänyt edellisen suorittajan jälkeen maahan, tämä sekoitti omat pasmat vähän ja ote herpaantui. Sain Ursan vielä seuraavasta aidasta yli ja valssin jälkeen ohjautumaan oikeaan suuntaan, mutta sitten meni filmi hetkeksi poikki, ohjauksessa pieni hapuilu ja heti tippui rima omasta ohjausviheestäni.

Toisella kertaa otettiin vain tämä mokakohta uusiksi, aita, kepit, aita, aita (uun mutka), aita, valssilla aidalle, valssilla putkeen, eikä olisi paremmin voinut mennä. Anu ei antanutkaan meidän enää jatkaa, vaan passitti pois, meni niin hyvin, ettei kannata enää puuttua.

Aan ylösmenolla oli nami, alastulolla tuli kädestä.

Itsenäisenä otin vielä pari kertaa puomin. Namit ylösmenolla ja alasmenolla namikannella. Vauhtia oli, kontaktitkin meni hyvin, mutta alastulokontaktillaolo oli vähän haistelua. Täytyy katsoa mitä fiksua sanottavaa kokeneemmilla on tähän.

Päivikki (ja lagotto Pirta) olivat vielä viimeistelemässä treenejään, saimme mahdollisuuden kokeilla keppejä, joiden välille oli viritetty verkot. Koiralla ei käytännössä ole mahdollisuutta aloittaa keppejä väärin, eikä myöskään lopettaa niitä kesken. Ursalle verkot olivat ihan uutta ja selkeästi oli ymmällään. Ensimmäisellä kerralla loikki kesken kaiken verkkojen yli, toisella kerralla laitettiin hihnaan, näin otettiin pari kertaa ja viimeisellä kerralla Ursa oli vapaana. Kaipa tuohonkin systeemiin saisi otteen, jos systemaattisesti käyttäisi. Kiintoisaa - vaikka periaatteessa Ursan kanssa tuohon viritelmään ei ole tarvetta, koska periaatteessa kepit osaa. Tottakai kepeillä on paljon treenaamista ja kehittymistä, avoimia kulmia yms.

Ilmoitin Ursan ja itseni 3.-4.11. Päivikin ja Tanjan viikonloppu kurssille. Suunnattu 1.-2.-luokissa kisaaville koirakoille. Tanjan kouluttajan taidot tiedänkin, Päivikiltä saa kuulemma nimenomaan kepeille fiksuja kehittämisvikkejä (näin sanoi Kovasen Nina) - sainpa heti samana iltana käytännön todisteitakin.