TORSTAI 31.1.2008 - URSA

Minna olikin perunut jonkin työkeikan takia meidän treenit, mentiin kuitenkin hallille, josko ottaisi sitten vaikka itsenäisesti jotain pientä (keppien avokulmia, aitakierrätystä, eteen-lähetystä jne.). Kävi kuitenkin niin onnekkaasti, että heltisi lupa treenata Virpin mini-medi-ryhmässä, nekin niinikän 2.lk. Siänsä avartavaa olla uusien ihmisten koulutettavana.

ITSENÄINEN

Oikeastaan sellainen aika simppeli rinkula, jota sai vedättää koiran kanssa, hankalin kohta taisi olla ekahypyn takaa kepeille, kun puomi oli niin houkuttavasti tyrkyllä. Muuten ei ihmeellisyyksiä, juoksukontaktit rupeaa toimimaan hyvin.

Otettiin myös peränurkassa irtonaisia keppejä keskenämme. Lähinnä taas niitä avokulmia ja hiljaa suorittamista, pääosin onnistuu kyllä hyvin, mutta aikamoinen prosenttiosuus vielä menee pieleenkin. Varmuutta vain tähän kaikkeen. Edistystä on sentään tapahtunut.

OHJATTU

Pimeä kolmosputki oli eka mietinnän paikka. Ohjasin oikealta puolelta kutsuhyppyinä ja koiran puoleisella kädellä imu putkeen. Puomin jälkeiset hypyt peruuttan yli, enempi se oli kaiketikin sylikääntö systeemillä (?).

Vaikein kohta, joka vaati eniten hiomista oli ehdottomasti puomin jälkeen hyppy ja takaaleikkauksella hyppy ja putkeen. Eniten hankaluuksia tuotti juoksukontaktit, väkisin ajautui itse liian lähelle puomia, kun Ursa nässytti namipalkkaansa. Paremmin sai onnistumaan vauhdilla, kun otettiin ilman puomia. Vastakkaisella kädellä koiralle jarrua ja heti kun kontaktissa niin koiran puoleinen käsi vaihtuu ja vapauttaa seuraavalle hypylle. Saatiin viilaamisen jälkeen onnistumaan, pitää malttaa pysytellä itse tarpeeksi taka-alalla, ettei mene pyörimiseksi ja kyselemiseksi aitojen välillä. Ursalla kuitenkin toimii nuo takaleikkaukset.

Putkesta suorituslinjan oikaisu ja vekki, jotta hypätessään koiran linja on menossa jo kohti putkea eikä suoraan puomille, tämä on taas oivaltavaa, sama mikä Hupijassakin tuli vastaan, kun Mari avarsi maailmankuvaa. Viimeiset hypyt kokeilin parilla tapaa. Valssi ekahypyn jälkeen ja ohjaus koira oikealla. Toisena tapana takaaleikkaus, koir otetaan putkesta tullessa vasempaan käteen, hyppy yli, irtoaminen hypylle, ohjaaja leikkaa takaa. Ideana pitää oma linja mahdollisimman suoraviivaisena ja vähäeleisenä, ei turhia mutkia, käsi voi näyttää mutkaa korostaen.