17.11.2007 VARKAUS

Järjestävä seura VARPS - Varkauden seura- ja Palveluskoirayhdistys ry.
Tuomari Risse Koponen.

A. Maxi2. Ihanneaika 51.
Suoritusaika 51,18. Aikavirhe 0,18. Ratavirheet 0.
Tulos 0. 4. sija.

B. Maxi2. Ihanneaika 51.
Tulos HYL.

 

1144517.jpg

Eka rata oli periaatteessa ihan siedettävää katsottavaa, mutta pariin otteeseen Ursa jäi nuuhkailemaan maneesin herkkutuoksuja. Keppejä ennen meni varmasti se sekunti pari, jolla oltaisiin kirkkaasti päästy kolmen parhaan joukkoon. Kolmoselle hävittiin vaatimattomat 22 sekunnin sadasosa (= äärettömän pieni pieni aikayksikkö, noin viidesosasekunti...). Ikävä likeltä piti tilanne, mutta johon olin kyllä sinänsä ihan ok tyytyväinen. Olihan kyseessä ensimmäinen kakkosluokan startti. Toisaalta kyseessä oli periaatteessa huono nolla, Ursa ei ollut koko panoksellaan mukana, vaikka tekikin sinänsä hyvin töitä.

 

1144518.jpg

Toinen rata oli tuomittu epäonnistumaan. En ennen starttia kerinnyt helpottamaan oloani jonotuksesta huolimatta, vaan jouduin tyytymään siihen, että menen rakko puristaen radalle. Primitiivinen syy ahdistukseen. Ärsytti sen verran, että paras olisi melkein, etten olisi mennyt radalle ollenkaan. En kerinnyt juuri muuta kuin hakea Ursan ja painua radalle. Suoritus hylkääntyi jo tokaesteellä, kun Ursa meni eli ohjaaja ohjasi tai antoi koiran mennä väärään päähän putkea. Seuraava ongelmakohta oli puomilla ja taas keinun jälkeen kepeille meno. Samoin keppien jälkeinen aita. Plääh. En varmistellut kontakteja ollenkaan, vaan mennä posotin hällä väliä asenteelle (sain saarnan Tanjalta, kun tuli kisa-alueen laidalla nykimään hihasta). Ei voi kuin suunnata ylöspäin. Ursa tekee kontaktit, jos minä teen. Juoksukontaktit ei tarkoita sitä, että jätän Ursan yksin juoksemaan. Tällä asentella tulen saamaan erityisen ertyisen helposti vitosia - terve menoa vaan!

Tuomari oli nihkeä, en saanut korjata keppejä alusta asti, kun Ursa jätti viimeisen välin pujottelematta. "Ei me täällä mitään treenata!" Piru vie!