Hävettävän kauan mennyt, kunnes saan aikaiseksi kirjata jotain ylös Lunan viimeisistä treeneistä ennen joulutaukoa. Treenit siis olivat tosiaan jo ti 27.11.

Itsellenipä tätä teen, joten kirjaan mitä muistan ja kiroilen (tai lievästi harmittelen) ehkä sitten myöhemmin näihin tunnelmiin palatessa.

OHJATTU TREENI

Lyhyt kuuden esteen sarja. Pari aitaa, muuri, putki ja pari aitaa. Pätkällä oli mahdollisuus kokeilla eri ohjaustyylejä. Kutsuhypyt ja kuljetus toki. Kutsu/kuljetus hypyillä, valssi putkelle ja mäkelät sen päätteeksi plus kuljetus aidoilla TAI kutsu/kuljetus hypyillä, työntö putkeen, veto ja työntö parille vikalle aidalle (periaatteessa melkein takaaleikkaus).

Luna toimi kivasti ja hyppi hyvin, mutta putki muodostui ongelmaksi. Ei millään meinannut mennä mutkaputkea - ei ainakaan innokkaasti.

YKSITTÄISET ESTEET

Kepit toki, joita tahkotaan kutakuinkin samaan tyyliin mitä viimeaikoina. Koira vapaana ja namilla ohjaten.

Rengasta sain hienosti tehtyä itseksenikin. Muutamat kutsuhypyt ja rinnallakin menee jo melko hyvin. Vasemmalta ohjatessa pyrkii menemään välistä. Oikealta ei oikeastaan. Palasin muutamaan kutsuhyppyyn ja kokeilin uusiksi. Kaikkiaan kyllä menee hyvin tämä este. Luna hyppää jo nyt valtavan paljon paremmin mitä osasin toivoakaan (koskee myös aitoja ja muuria).

Aata otettiin muistaakseni neljä toistoa. Perusmenestyksellä ja hihnanpitäjällä.

Keinu oli vähään aikaan. Päästiin vaiheeseen, ettei keinun laskeutumista ollut varmistelemassa tai pehmentämässä kukaan, hihnanpitäjä kyllä oli. Periaatteessa reippaasti ja Lunamaisen varman rauhallisena se suoritti, vaikka keinu rämähtikin, mutta ihmetteli ylhäältä vähän keinua paikallaan pitäviä hiekkasäkkejä. Loppua kohden vähän rupesi hidastamaan menoa. Ehkä seuraavalla kerralla pitää ottaa pehmentäjä mukaan taas, vaikkei katastrofia sattunutkaan. Luna on kuitenkin vielä kovin kokematon.

JOULUTAUON KOTILÄKSYT

Takaaleikkaamisen alkeisopetusta. Pallolla tai lelulla (miksei namillakin) heitetään koira vasemmalta oikealla ja päinvastoin, itse ylitetään koiran juoksulinja. Juu nou...?

Joku toinenkin kotiläksy oli, mutta arvaa olenko kerinnyt olla tunnollinen oppilas. Ehkä se palautuu mieleen kaivellessa.

Luna on kuitenkin päässyt oikein kivasti agissa kärryille, vaikka eteneminen onkin pikkasen hitaampaa, kuin tyttärellään (muistaakseni) - ainakin erilaisempaa. Ursa taisi ensimmäiset kuukautensa treenikentällä vain malttamattomana haukkua alusta loppuun - vaikka pistetään osaksi kyllä kakaruudenkin piikkiin. Lunski ei ole enää mikään kakara. Nih!