MAANANTAI 22.10.2007

LUNA

Lunalla oli taas vauhtia. Aloitettiin "vaihteeksi" taas kepeiltä ja olimme järjestyksessämme pariamme (Pipsa & auspai Miinu) ennen. Luna veti keppejä ihan silmät kiiluen. Suorastaan räjähti lähtöön. Kiva katsella miten mamma vetää nakinkiilto silmissään pujottelua. Kummaltakin puolelta otettiin. Ehkä n. kuusi toistoa tuli kepeillä. Onnistuneeseen päätettiin. Vähän enemmän epäsujuvuutta mita esim. viikko sitten - johtuen lähinnä, että Lunan rytmi on vaihtunut vauhdikkaammaksi eikä ohjaajan tolvana ole enää pysyä perässä. Aina niin rauhallisen ja eleettömän Lunan intopaukkua on hauska seurata. :D

Renkaalla päästiin vihdoin maksikorkeuteen! :D Jo oli aikakin, kun viimeistä treenikertaa viedään. Ensin otettiin pari toistoa aavistuksen matalammalta ja sitten nostettiin maksikorkeuteen. Vähän miettimistä vaati ensin, mutta viimeinen oli hienosti onnistunut leiskautus. Pari ihmistä minun lisäkseni siihen kyllä tarvittiin. Nakkitäti, joka härnäsi lähdössä tulemaan oikeasta välistä ja piti linjan oikeana koiralle, huolehti motivaatiosta, hihnanpitäjä-Pipsa ja toki meikäläinen. Kyllä Luna meinasi ensin, että altakin olisi helpomi mennä, vaan eipä hihna antanut periksi kuin vain oikean aukon kohdalla. Hyvä juttu!

Ensimmäistä kertaa päästiin RADALLE! :D Hih. Aita ja Putki siis esteinä. Ensin muistutettiin esteet koiralle, putki - Paula palkkasi ulostullessa. Aidan Luna meni ilman namitätejä, vaan rima oli matalammalla (oiskohan 45 ollut...?). Sitten otettiin puolta vaihtaen yhteensä neljä toistoa, aita-putki. Lunalla onnistui kaikki suoritukset hienosti ja vauhtiakin oli laukaksi asti. Kiire oli rouvalla nakeille. ;) Luna istui hyvin kärkkymättä lähdössä ja ohjautui hyvin - ehkä meillä on toivoakin lähteä joskus kisakentillekin. - Vaikka toistaiseksi Luna tekisi ainakin hypättävät esteet helpomman kautta - ryömien....

Muuria otettiin myös, toimintatapa sama mitä renkaalla. Nakkikouralla houkutellen, vaikkakaan Luna ei ollut hihnassa. Ensimmäinen suoritus fiasko, Luna meni muurin aukosta läpi (on muuten juuri sopiva Lunalle, tähtäsi hienosti ja sujahti läpi kumartumatta). Vaihdettiin mini ja medi muurien yhteiskorkeuteen, joka on paria senttiä vaille maksi, ainakaan Luna ei mennyt enää läpi. Muutamat onnistuneet nakkihärnäyksellä, jonka jälkeen ohjaaja rynäsi nilkkansa lievästi nuljauttaen (meno jatkuu!). Tässä tiimellykssä Luna kävi omatoimisesti suorittamassa muurin palikat tiputtaen - vielä yksi onnistunut suoritus muhkeilla palkkioilla ja pois.

Keinu oli alkeiskurssin viimeisen kerran viimeinen este. Nami nousulla ja alasmenolla maassa. Ehkä huono systeemi kuitenkin (kädestä olen antanut tähän asti). Keskivaiheilla Luna bongasi ylhäältä namikipon ja meinasi hyppiä alas (keinun pää ei ollut vielä laskenut), onneksi oli hihnassa, joten ei päässyt alas. Pientä hapuilua. pitää toistaiseksi ainakin ottaa namikippo pois - ainakaan keinulla ei välttämättä toimi...? Saatiin pari toistoa kummankin puolen ja hyvin ja maltillisesti meni kuitenkin. Luna saa omalla painollaan keikauttaa keinun, vaikka laskua / rämähdystä vielä täydellisesti pehmennetään - tottakai.

Kiitos Paula kurssituksesta, jatkakaamme Jatko I-ryhmässä maksikoirien kanssa. Kiitokset tietysti myös apukouluttajille ja namutädeille. Luna tykkää teistä! (Miksiköhän....?)