MAANANTAI, 8.10.2007

LUNA

Pituus, kepit, pussi, A, aita.

Pituudella lähdettiin. Kolme palikkaa, joista venytettiin neljään. Valtavaa pomppua Lunassa ei ollut, mutta hyppi kuitenkin ok. Sivulta ohjattuna, kummankin puolen. Viimeinen kutsuna. Namitäti jäi nyt käyttämättä.

Kepeillä löytyi rytmi. Nyt vihdoin tuntui siltä, että Lunakin on tajunnut vähän pujottelun jujua. :) Kaikki onnistuneita suorituksia 12 kepillä. Oikealta ohjattuna meni tänään melkein paremmin. Mutta tosi hyvin meni kepit!

Pussia tehtiin ensin vähän raotettuna ja lopulta kangas kiinni. Raketti Luna ei ole, mutta tekee kyllä, kun kannustaa ja innostaa. 4-5 toistoa.

A onnistui sekin mainiosti. Hyvät alku- ja loppukontaktit ja tottakai pystyy irtoamaan itsekin kauemmas ilman, että Luna liikkuu paikaltaan. Kutsu kauempaa namille. Alusta pitäen, koiralle mieleen, että kontaktilla odotetaan, kunnes käskyn saatuaan lähdetään ripeästi liikenteeseen.

Aita oli fiasko. Pari ok hyppyä, kunnes Luna keksi mennä alta - useampaan kertaan. Meni säätämiseksi - olisi kai pitänyt laittaa Luna kiinni ja pyytää joku hihnan päähän, vaan onpa taas jälkiviisautta. Luna on niin herkkä minulle, kun sanoin sille vähän tujummin siitä, kun meni alta, niin rouva oli heti sitä mieltä, että 'Ei sitte'. Vaati maanittelua ja innostamista, jotta saatiin loppuun oikein matalalla rimalla ja valtavilla kehuilla sekä nameilla innokas suoritus. No, pääasia, että saatiin kuitenkin hyvä suoritus loppuun, oli se sitten helpotettu tai ei.

Hypyt ei ole Lunan juttu. Kepeillä se toimii hyvin ja kontaktit tekee luonteelleen uskollisen varmasti ja maltillisesti, ei pelkää keinua tai korkeita paikkoja yms. Ehkei siitä tule tykkiä, mutta pitää pitää tämä nyt sitten vain ajanvietteenä, eikä yhtään aseteta kovin korkealle tavotteita.