TIISTAI, 7.8.2007

URSA

Toinen Kilpailemaan-kurssipäivä heti perään. Tiistain treenit meille vetää Turusen Heidi. Tanjan ja Heidin yhteistyö sellainen, että pyrkivät jatkamaan siitä, mihin toinen on treeneissään päässyt. Heidi on ainakin pätevä ohjaaja ja myös vetämistään treeneistä sain hyvin irti. Keli oli taas kuuma (helleaalto menossa vaihteeksi, oli jo aikakin kolean ja sateisen heinäkuun jälkeen), Suomessa rikottiin tällä päivämäärällä kesän helle-ennätyksiä. Kun treenit vielä 16.30-18.00 niin kuumaa oli todella....

Kymmenen esteen sarja. Heidi oli valmiiksi rakentanut ne ohjauskuviot, millä rata pitää suorittaa (tuleepa varmasti tutuksi ja tehtyä kaikkia ohjauskuvioita tasapuolisesti. Aa, aita, kepit (koira oikealla), valssilla aita, takaahyppy, aita, putkeen, mäkelöillä aidalle ja ohi, aita, takaahyppy, twisteri, aita ja Aa, joiden välissä takaaleikkaus.

Eka kerta meni tosi hienosti. Lähtötilanteessa vaadin viimeiseen asti istumista ja palkkasin kumpaankin otteeseen useasti. Aan ylösmenolla nami. Käsky ennen liikettä Tanjan neuvojen mukaan ja pysyihän se, eikä varastanut. Aan alastulot istui nätisti. Hypyllä ilmassa jo keppikäsky ja Uu haki hienosti tältäkin puolelta (eilen kepit ohjattiin toiselta puolelta), pidin kättä alhaalla ja Ursakin pysyi hyvin matalalla. Heidi sanoi, että mitä lähempänä käsi olisi koiran nenää, sitä nopeammin se kepit suorittaa. Oolrait taas. Muistetaan. Tänään kepeillä ei kuitenkaan yhtään villiä hyppimistä. :)

Ainoa huomautettava seikka (joka sama virhe oli kaikilla muillakin treeniryhmäläisillä) oli mäkelät aitojen ja putken jälkeen. Kun seuraava este on niin voimakkasti vinoon (neljä aitaa neliö-muodostelmassa, piti suorittaa vasen "alhaalta" ja oikea "ylhäältä", eli ikäänkuin ristiin) pitää kiirehtiä esteen ohi niin, että rintamasuunta on voimakkaasti kohti suoritettavaa estettä. Kun tätä pisti ajattelemaan, niin olin ensin edelleen jäljessä, toisella kerralla liian edessä (Ursa hyppäsikin vasemmalle puolelleni ja kuviot meni sekaisin) ja kolmas kerta toden sanoo, eli meni nappiin. Twisteritkin sujui.

Kaikki meni oikein kivasti ja Ursalla oli vauhti päällä. Ihan viimeiseksi sai ottaa jotain, jos jäi kaivelemaan. Otettiin ohjauskuviot uusiksi neljällä aidalla ja putkella. Eipä suoritukset ainakaan parantuneet, vaikkei mitään suunnattomia mokiakaan syntynyt - hilkulla oli, etten ottanut mitään. Pitäisi ihan OIKEASTI muistaa, ettei ottaisi toistoja, jos alla on muutenkin tyydyttävä suoritus. Eipä toistoilla Ursasta ainakaan täydellisiä suorituksia saa, Ursan kanssa voitot kerätään miettimistauon jälkeen seuraavalla kerralla tai reippaasti myöhemmin. NIIN VÄHÄN TOISTOJA KUIN MAHDOLLISTA!

Yksittäisenä esteenä oli rengas, jonka yhteydessä aita. Renkaalla ei meillä ongelmia. Otin kummaltakin puolelta kerran ja renkaan yksistään tosi vinosti. Ei voi mitään - tämän Ursa osaa!