SAAVUTUKSET JA TAVOITTEET
2007-2008

Koska kirjasin lappalaiskoirien Lapikas-keskustelufoorumille vuoden 2008 tavoitteita kopioin ne myös tänne muistuttelemaan (ks. tekstin loppupuoli). Ennen kaikkea kylläkin siksi, että näihin on äärettömän hauska palata ajan tullen ja katsoa mitä on tullut saavutettua. 2007 on kyllä selkeästi ollut saavutusten aikaa, kunnon koiraharrastus vuosi - viimeisen päälle.

VUODEN 2007 SAAVUTUKSET

TERVEYS
Lunan silmätarkki (ok).
Ursan polvet (ok), silmät (ok) ja luusto (lonkat, kyynärät, olat, selkä, polvet) (?).

KASVATUS
Kasvattajan peruskurssi toukokuussa.
Vappuna syntynyt Maaväri-pentue, Okra, Terra, Sienna ja Umbra. Hyvien, yhteistyökykyisten kotien löytäminen ja pentuetapaaminen.
Myös Ursalle löydetty sopiva ja kiinnostava sulho tulevan varalle sekä käyty sitä tapaamassakin. Tässä vaiheessa suunnitelmat vielä epävarmoja, sillä Ursan luustokuvia eivät ole vielä varmistettu (huomenna aamulla kuviin).


HARRASTUKSET

Lunan kanssa mammaloman kummankin puolen ollaan käyty muutamilla kaverikoirakäynnellä, joskin jäänyt keskimäärin hävettävän vähälle.

TREENAAMINEN
Agilityssa Ursan kanssa pakerrettu vuoden aikana läpi Jatko1, Jatko2, Möllit, Kilpailemaan-kurssi ja loppuvuodesta treenataan 2.-luokan kisaavien ryhmässä. Olemme myös ensisijaisena tuuraajana HuPiJa 2008-projektissa, sekä osallistuneet JATin järjestämille viikonloppukursseille.
Lunan kanssa aloitettiin syyskaudelta alkeiskurssilla ja loppuvuodesta treenataan Jatko1-ryhmässä.
Tokossa hirmu vähän treenattu, välillä lenkin yhteydessä ja himppusen ohjatuissa treeneissä käyden - Nikkari & Lappalaisten oma toko. Vuoden sisään kuitenkin opetettu ihan kokonaan mm. liikkeestä seisominen, hyppyeste ja luoksetulon loppuasento (eteen).

KISAT
Poropaimennustestit läpi molemmilta maaliskuussa.
Kisakynnyksen ylittäminen agilityssa Ursan kanssa. Maxi1-luokan nollien kautta ja ensimmäinen Maxi2-nousunollakin jo takataskussa.
Koekynnyksen ylittäminen extempore myös TOKO:ssa ja ensimmäinen ykköstulos alokasluokassa, oikeus myös nousta suoraan avoimeen luokkaan.

 

TAVOITTEITA VUODELLE 2007
10.11.2006

Meidän yhteisiä tavoitteita - toiveita, haaveita...

Luna - Silmätarkastuksen uusiminen. Pentusia toivottavasti kevätpuolella, jos ei, niin sitten syksyllä ;). Mammalomalta arkeen palautumista, jälkikasvun kaitsemista. Kaverikoirakäyntejä, tuoden paljon iloa ihmisten yksitoikkoisen arkeen ja väriä toinen toisiaan seuraaviin päiviin.

Ursa - Agilitytreenien jatkoja, yhteistyön hiomista ja emännän kompurointien ehkäisemistä, ohjaamista ja estevarmuutta, rauhallisuutta, sekä huipennukseksi uskaltaudutaan ainakin pariin möllikisaan. Syksyllä ehkä luonnetestiin. Pikkuhiljaa voi suunnitella terveystarkkejakin.

Katselmuksessa tottakai käydään, toivottavasti arpaonni suosii poropaimennustestiin kolmatta kertaa pyrkiviä. Tavataan tuttuja ja vieraita koiraihmisiä koiramaisissa ja ei niin koiramaisissa merkeissä.

Metsäilyä, retkiä, yhteistä aikaa, toinen toistemme seurasta nauttimista.

 

MITEN VUODEN 2007 TAVOITTEET TÄYTTYNEET?
3.9.2007

Lunan silmätarkki uusittiin positiivisin tuloksin edelleen, jotta vihreä valo syttyi pentusuunnitelmille. Pennutushaaveista tuli totta, pennut syntyivät vappuna ja ovat nyt jo nelikuisia, mammailusta on toivuttu. Kaverikoirailu jäi pentujen takia taka-alalle, alkuvuodesta tuli alle muutama käynti ja elokuussa starttasimme taas mammaloman jälkeen. Lisäksi Luna-muori on aloittanut ihmisensä innostuksesta ja agilitykuumeen saattelemana myös ketteryyden treenaamisen alkeiskurssilla.

Ursan kanssa ollaan suoriuduttu paremmin kuin hyvin. Kovin vaatimattomilta näyttää tavoitteet toteutumiseen nähden. Huipennukseksi möllikisoihin..... :)

Agilityssa ollaan menty huimasti eteenpäin, toki olemme niihin möllikisoihinkin rohkaistuttu, vaan en varmasti olisi uskaltanut toivoakaan, että näin pian jo virallisiinkin. Nyt alla jo aavistus menestyksenkin makua, myöhemmin, kesällä heränneet tavoitteet syyskaudelle, eli se eka virallinen nolla on nyt saavutettu. Silmät ja polvet on neitokaiselta tarkattu ja tarkoitus edelleen tämän syksyn aikana viedä lonkka- ja kyynärkuvattavaksi - näiltä osin toteutunee okrait. Luonnetestiin ei todennäköisesti mennä vielä tänä vuonna (ellen saa jotain totalista hulluuskohtausta), se siirtynee vuoden 2008 tavoitteisiin...

Yhteiset tavoitteetkin hienosti toteutuneet. Katselmuksessa käytiin, Lunakin pääsi mammavatsoineen kehään pyörähtelemään. Ursa hienosti sijoittui loppukehässäkin, lisäksi Katselmus-agiinkin tuli osallistuttua - hienon tuloksen kahmaisten. Pitkäaikainen poropaimennustestihaavekin toteutui, kumpikin koiristani läpäisi hienosti ja yhteistyökykyisesti, näyttäen taitonsa ja kiinnostuksensa porojen kanssa toimimiseen. Vuonna 2008 sitten kilpailuun. ;)

Onneksi en silloin marraskuussa 2006 luvannut liian suurta palaa - onpahan nyt mieli, että todella saavuttanut jotain tälle vuodelle. :)

 

TAVOITTEITA VUODELLE 2008
9.12.2007

Jei! :D
Kun 2007 tavoitteet ovat täyttyneet niin hienosti ja reippaasti ylikin, niin yritän asettaa suunnitelmia myös tulevalle vuodelle.


URSA

Agilityssa, joka on Ursan päätoimi, olisi tarkoitus nousta vuoden sisään 3-luokkaan. Treenataan ahkerasti ja loppuvuodesta toivottavasti painellaan jo 3-luokan kilpailevien ryhmässä.

Tokoon, jossa kokeilun starttaus piti alunperin olla kokonaan vuoden 2008 puolella, mutta johon otimme viime metreillä varaslähdön, asetan tavoitteeksi TK1-koulutustunnuksen. Sekä mahdollisesti innon ja onnistumisien karttuessa myös avoimen luokan jatkot.

Härpäke olisi tarkoitus saada myös BH-kokeesta läpi.

Luonnetesti on myös tulevan vuoden loppupuoliskon tavoitteita.

Kaikkia ylläolevia voi sekoittaa Ursan mahdolliset pennustumissuunnitelmat. Vielä ei Ursan luustokuvista tiedä (huomenna aamulla Upalainen kokovartalokuvataan), mutta mikäli kaikki on reilassa, niin jonkun, joko kasvattaja-omistaja-sijoittajan tai allekirjoittaneen, nimiin sitä yritetään luultavasti astutella. Keväällä vai syksyllä, monta juttua vielä päätettävänä ja varmistettavana ennen sitä.


LUNA

Agilityssa olisi tarkoitus kokeilla möllien kautta virallisiin kisoihin ehkä ensi kesän aikaan. Jatketaan treenailua, kevään Jatko2-ryhmän kautta mölleihin ja ehkä 1-luokkalaisiin.

Mamman varalle ei ole suuria suorituspainelistauksia. Käydään sopivaan tahtiin kaverikoirakäynneillä ja ilahdutetaan kanssaimmeisiä rikkoen heidän väliin hyvinkin yksitoikkoisia arkirutiinejaan.


ME YHDESSÄ ja KASVATIT

Katselmukseen lähdetään jokavuotisen tradition mukaisesti.

Poropaimennuskilpailuun tekisi tuhottomasti mieli lähteä molempien kanssa, mutta näyttää pahasti siltä, että työjutut sotkee samaa viikonloppua ihan liikaa - tavoitteena kuitenkin yrittää päästä paikalle ja järjestää asiat parhain päin.

Kasvattien olemista seurataan, nähdään ja kuulostellaan. Toivottavasti 2007 syntyneet saadaan tulevan vuoden aikana kennelnimen alle (prosessi jo käynnissä).

Jokavuotiseen tapaan tavataan tuttuja, saadaan uusia ja nautitaan elo-olosta, juostaan häppeningeissä ja poukkoillaan metsäpoluilla. Ollaan vaan.


Henkilökohtainen tavoite ensi vuodelle on lähteä kesällä viemään eteenpäin kouluttajan kohtaloa agilityn parissa. Seura tarvitsee aina kipeästi kouluttajia, joskos kesään mennessä olisi jo jonkun verran jaettavaakin (tähän asti olen ollut hyvin pessimistinen sen suhteen).