6.10.2007 LIETO

Järjestävä seura TSAU - Turun Seudun Agility Urheilijat ry.
Tuomarina Kari Jalonen.

K1. Maxi1. Ihanneaika 44.
Suortusaika 48.46. Aikavirhe +4.46. Suoritusvirheet 5.
Tulos 9.46.

K2. Maxi1. Ihanneaika 49.
Suortusaika 46.95. Aikavirhe -2.05. Suoritusvirheet 5.
Tulos 5.

 

1144513.jpg

1144515.jpg

 

Oikein hienot puitteet. Kateeksi käy, ettei JATilla ole moista hallia ihan agilityyn räätälöitynä. :) Paikalla myös Katja ja Keksi-liero. Heillä pitkälti sama menestys mitä meillä, tosin kakkosluokassa. Turistina myös ihanainen Umbra viis kookoo. Imemässä vaikutteita ja totuttelemassa ympäristöön. Käytiin metsässä loikkimassa, oikein positiivinen ja mutkaton, reipas eläin. Tyytyväinen olen tuohon kasvatti-sijokkiini. :)

Tuomarista ja radasta päällimmäiset. Aikaa voisi olla enemmän, joskin varmasti pääsisimme hänen asettamaansa ihanneaikaan, jos rata menee sujuvasti ja virheittä. Radat eivät olleet ihan helpoimmasta päästä, tosin meidän tähän astisella kokemuksella ei ihan äly vaikeitakaan. Tykkään itse, että radoissa on vähän haastettakin jossain kohdissa.

 

Näin purin kisatunnelmia Lapikas-keskustelufoorumilla:

remati kirjoitti:
Kisan 5. sijan otti hienosti Nutukas Ursula "Ursa". Onnitelut Susannalle ja Ursalle!

Kiitos. :D

Startattiin kaksi kertaa ko. kisoissa. Ekalta radalta tuli vitonen ja yliaikaa. Typerästi ihan oma moka, kun Ursa kielsi toisena olleen aidan. Otin alun hypyt kutsuna, mutta lähdin liian aikaisin kohti kolmantena olevaa aitaa, joten Ursa ohjautui ihan oikein, kuten näytinkin - ykkösen ja kakkosen välistä kolmoselle. Itse en ottanut sijoittumistani, rintamasuuntaa ja liikettä tarpeeksi huomioon. 38 koirasta sijoittumisemme 11.

Toka startti oli ihan nätti suoritus muuten, mutta taas saan syyttää itseäni, kun Ursa aloitti kepit väärin. Kuten remati edellä sanoi, rata ei ollut ihan kaikkein suoraviivaisin ykkösluokan rata. Erityisesti kepeille tulo oli kokemattomammalle koiralle vaikea (ja pari muuta aitakieputuskohtaa, jotka ei meille kyllä tuottanut ropleemeja). Putkesta tultiin kepeille, jotka olivat koiran näkökulmasta vähän etuvasemmalla yhdeksänkymmenen asteen kulmassa. Itse kahjosti olin ottamassa Ursaa vastaan kepeillä, vaikka ehdottomasti olisi pitänyt kaartaa koiran linja suoraksi kepeille tulolle. - Ursa aloitti kepit väärältä puolelta.

Koira teki hyvin töitä. Oli mukana, eikä tehnyt omiaan (eipä siinä, ei ole tapansakaan). Pääosin päästiin niihin tavoitteisiin mitä olin näihin kisoihin asettanut:
- Ursa pysyy lähdössä
- Ursa ei härki minua kohti, ei kuumuessaan hypi kohti ja ota fyysistä kontaktia
- Kepit onnistuu (Omasta mokasta tähän ei toisella radalla päästy)
(- Ei hylkyjä)

Siihen nähden, että takana oli kuukauden juoksutauko, jonka jälkeen kerittiin yksiin epämääräiseksi kuumumiseksi ja kaahottamiseksi äityneisiin treeneihin, siihen nähden meillä meni oikein hienosti. Lisäksi kyseessä oli ensimmäiset uramme hallikisat, takana piiiitkä ajomatka (jouduttiin ennen viittä lähteä ajelemaan kohti Lietoa) ja Ursa vielä jonkun verran voi pahoin autossa.

Kaiken huomioon ottaen meni ihan hyvin, vaikka tottakai harmittaakin.... Ei koiran suorituksessa mikään (vaikka vauhtia on joskus ollut enemmänkin), mutta oma törppöilyni ja lyhytnäköisyyteni, ikuinen suo kyvyttömyydessäni nähdä asioita koiran näkökulmasta.

 

RATOJEN VOITTOJA

Ekalla radalla kepeille tulo onnistui hyvin, vaikka taaskaan ykkösluokan radaksi ei ollut helppo tulokulma. Hypyltä niin, että keppien lähtö olivat koiran näkökulmasta etuoikealla niin, että keppejä suoritetaan paluusuuntaan uukkarilla. Tämä onnistui.

Ursassa ei ollut valtavasti vauhtia ekaradalla, pystyin etenemään suunnitelma Aiden mukaan, varasuunnitelmia ei tarvinnut kinkkisissä kohdissa ottaa käyttöön. Viimeisellä puoliskolla A-esteen jälkeen sain aidat onnistumaan valsseilla.

Kakkosradalla päätin etten valssaile turhaan, ymmärrän sen hidastavan koiran suoritusta. Keskivaiheilla olevan aitakieputuksen sain onnistumaan hienosti twisterillä.... :D Rata jatkui putkeen.

Myös alun aidat sain onnistumaan, vaikka tähän valssin otinkin.

Typerästi ajaudun tokaradalla keinun väärälle puolelle, sille mille en ollut suunnitellut, silti Ursa irtosi hyvin aidalle ja onnistuin leikkaamaan takaa.

Kaiken kaikkiaan Ursa oli oikein hieno. Joskin ohjaaja törttöili ja eväsi menestykset.