Lunan tiistaitreenit 15.1. Kävellen tultiin paikan päälle, Ursakin oli messissä, vaikka lopulta siitä ei tullutkaan mitään, kun neiti kiekui kokoajan kimeästi epäreilua kohteluaan, jouduin viemään Ursan ulos - jossa kieunta jatkui.... Tulipa treenaamisesta silti jotain. Toistamiseen en Ursaa mukaan ota, jos ei olla autolla, jossa se voi rauhassa odotella.

OHJATTU TREENI

EKA. Aloitettiin taas. Eka treeni muodostui kolmesta aidasta, kerrattiin takaaleikkausta, ekan ja tokan aidan välissä leikattiin takaa. Molempiin suuntiin pari kertaa, toinen niin, että Paula palkkasi toka-aidan jälkeen ja toisella kerralla niin, että seisoskeli vain kädet selän takana. Luna tuli viimeisellä kerralla loistavasti, hädin tuskin vilkaisi Paulaa.

1318134.jpg

TOKA. Toinen treeni oli vasta yksittäisten esteiden treenailun jälkeen, Lunalla rupesi erittäin selvästi olla mehut vähissä. Jaksoi se leikkiä vähän ja toiseen suuntaan saatiin hyvinkin onnistunut suoritus, vaan olisi pitänyt tajuta lopettaa siihen. Teemana oli "sokkoleikkaus" = mäkelät = persjättö. Treeni muodostui neljästä aidasta ja päädyn uun mallisesta putkesta. Putken suulla piti leikata. Luna ei tykitä putkeen, joten töksähtelevän kököksi meni, vaikka lopulta saatiinkin onnistumaan ok. Itsekin varmistelin vähän turhaan jo putken suulla. Uskomattoman vaikeaa löytää oikeaa rytmiä, kun on tottunut Ursan menoon. :) Luna väsähti lopulta totaalisesti, ei hypäänyt aitoja ollenkaan, toistuvista yrityksistä huolimatta ensin kiersi aidat ja lopulta meni niiden alta. Ei lannistuneena, mutta oman mielipiteensä ääneen osoittaen, "Minen enää jaksa, helpommallakin voisi saada maksanamia." Kun saatiin yksi hyppy onnistumaan, niin kehut, palkka ja pois. Tää on näitä etanavuoroja vaihteeksi... Ainakin itse piti juosta, kannustaa ja kiekua hengästymiseen ja maitohapoille asti. (Flunssaa tuntuu pukkaavan vähän päälle, itselläkin oli lopulta tosi uupunut olo.)

1318133.jpg

YKSITTÄISET ESTEET

Aa, puomi, pituus, putki, pöytä, kepit, aita, pussi.

Melkoisen monta estettä käytettävänä. Ensimmäistä kertaa mentiin itseksemme kontakteille, niin, että Luna oli vapaana. Juoksukontakteina otin ja Luna teki hyvin töitä. Nami nousukontaktilla. Typerästi Aalla meinasi harjalla kääntyä ympäri - joskos nousulle olisi sittenkin jäänyt vielä jotain namin murua. Tuli kuitenkin hyvin loppuun asti. Neljä toistoa kummallakin kontaktiesteellä, pari kumpaankin suuntaan.

Pituutta kokeilin ensin ilman namikippoa, mutta Luna astui päältä. Tarpeeksi etäältä lähtien ja namilla sain kirittyä vauhtiin, että epäonnistuminen jäi yhteen. Jokatapauksessa viisi esteen osaa oli paikallaan, joten pituutta kyllä oli hyvin.

Putkea otin lelulla, muutama toisto kannustaen ja leikkien. Tajusihan tuo lopulta jo tykittääkin (Lunan mittapuun mukaan.... Juoksi siis sentään, eikä lönkytellyt.). Musta putki oli käytössä, pikkuisen kaarella toisesta päästä, ihan Uuna en ottanutkaan.

Pöytä ok. Ei ihmeellisyyksiä. Yksi koira vain pääsi läheltämme irti (oli odottamassa omaa vuoroaan), ei tullut tykö, mutta sellaista sähellystä siinä oli, että oma ote herpaantui, eikä Lunakaan niin tiiviisti pitänyt peffaa maassa. Ei kuitenkaan lähtenyt pöydältä.

Keppejä namivedätyksellä. Yritin vahvistaa Lunaa itse yrittämään ekaväliä, ehkä sillä on aavistus, mutta ihan itsevarmana se ei vielä lähde kepeille. Onnistuneita suorituksia kyllä. Viimeinen keppi jää joskus noukkimatta (ei palkkaa), mutta se vika taitaa olla omassa vedätyksessäni.

Aitaa otin varsinkin epäonnistuneen tokatreenin jälkeen. Onneksi ei ainakaan yksittäisenä pyrkinyt alta.

Pussiin painelee mielellään (ei kyllä revitä, niinkuin Ursa), namikippo edessä. Pari toistoa kummankin puolen.

 

Ens kerralla kuulemma kerrataan mäkelöitä, kenties otetaan vielä lisälle jokin uusi juttu (takaahyppy varmaan kuuluu tähän jaksoon vielä ainakin....?). Neljä kertaa jäljellä ja ohjauskuvioiden perusteet pitäisi olla hallussa jossain määrin.