Viime tiistaina 4.3. Laukaassa oli hyväntekeväisyysmöllikisat Eläinsairaalan maneesissa, osallistuimme Ursan kanssa sekä mölli- että kilpailija-luokkiin. Tuomarina toimi Pirkko Leppänen.

Kisat järjestettiin australianpaimenkoira Danielin hyväksi, joka on saanut silmäänsä vakavan vamman ja jonka leikkausta ihmisellään ei ole varaa maksaa. Möllikisojen tuotto menee Danielin silmäleikkaukseen.

MÖLLI

Rata oli oikein kiva. Vaikka siinä ei ollutkaan keinua, rengasta eikä keppejä se oli kuitenkin sopivan haastava. Meidän osalta se meni oikein loistavasti, nolla napsahti ajalla -20,83 (ihanneaika 60). Taisimme olla epävirallisesti sijalla kolme (edellä kaksi tajuttoman nopeaa bortsua), vaikkakaan kilpailevat koirakot eivät sijoittuneetkaan, vaan palkintopallit jaettiin kilpailemattomien kesken.

KILPAILEVAT

Rata oli edelleen oikein mukava. Tuloksena kuitenkin hylly, ihan siitä syystä, että Ursa paineli putken sijasta puomille. Toki syytän itseäni aivan täysin, sillä kroppani taisi olla auki puomille, vaikka osoitinkin putkeen, olisi pitänyt hoksata käyttää vastakkaista kättä. Muuten rata meni kivasti, kepitkin aloitti hyvin ja suoritti hyvällä sykkeellä loppuun asti. Ongelman muodostivat neljä viimeisintä aitaa, jotka pystyi ohjaamaan hyvin monella eri tavalla. Itse taisin ottaa vähän liian suuren palan treenaamatta, vaan ajattelin, että ei ole mitään menetettävää, jos onnistuisi voisi olla kuvioltaan kaikkein sujuvin systeemi. Yritin ottaa siis takaaleikkauksena. Se ei kuitenkaan onnistunut sujuvasti, vaan Ursa jäi kyselemään, lopulta vedin aidan yli kentän keskustaa kohti ja kiersin itse ulkokautta. Täytyy kuitenkin kokeilla tällaista hyppysysteemiä joskus treeneissä.