Eilen 4.6. oli toiset viralliset agilitykisamme, yhteensä kolme starttia, jotka olivat "urallamme" järjestyksessään kolmas, neljäs ja viides. Viimeinen oli hyppyrata. Tuomaroinnin hoiti Jarmo Jämsä, joka vaikutti mukavalta ja leppoisalta, vaikka hänellä oli kieltämättä kyllä hiukkasen vaikeat radat (jokseenkaan ei niin kimurantit mitä Sisko Pulkkisella äitienpäiväkisoissa 13.5.). Onnistumisia saatiin sentään. ;) Keli verotti kyllä sekä koiran, että ohjaajan voimia, nesteytyksestä ja varjossa olosta huolimatta (tällä hetkellä ohjaaja potee ensimmäisen asteen palovammoja, äärimmäisen kipeää kaulaa ja käsivarsia..) Asteita kaiketi lähemmäs 30, ensimmäiset kunnon kesäpäivät täällä, kenttä pölisi ja välillä pientä tuulenvirettä, eikä taivaalla pilvenhahtuvaakaan.

Ensimmäiseltä radalta tuli 10. Helle jo siinä vaiheessa näkyi innossa eli innottomuudessa ja häsläyksessä jäi kai käskyttämättäkin tarpeeksi ajoissa. Kieltäytyminen putkella, josta 5. Toinen vitonen oli kaiketi myös kieltäytyminen, putken jälkeen aita, josta ensimmäisellä kerralla piti kaartaa oikealle aidalle ja toisella kerralla vasemmalle Aalle. Ursa kävi jo ensimmäisellä kerralla vähän katsomassa Aata, vaikka painostin voimakkaasti oikealle. Tulkitsisin siis niin, että toinen vitonen oli kieltäytyminen aidalla. Hieno suoritus kaikenkaikkiaan, pari vaikeaa kohtaa, joista selvittiin hienosti. Maaliin tullessa ihanneaikaankin oli jälellä vielä kaksi sekuntia. ;) Valtavasti hylättyjä koiria, joten loppupeleissä olimme kolmestakymmenestä koirasta kymmenensiä. ;)

Toinen rata oli myös agirata. Tuloksena hylky. Ensimmäisen esteen, aidan riman tiputti, jonka jälkeen ohitti toisen aidan ja kun yritin korjata, hyppäsi väärää kautta takaisinpäin. Jatkettiin stressittä kuitenkin ja loppurata nätisti. Kepeillä käskytin vähän liian myöhään ja pyrki aloittamaan toisesta välistä, korjaamalla jatkoi hyvin.

Viimeinen rata oli hyppyrata. Kuuma tuntui jo selvästi vauhdissa, rata oli kohtalaisen haastava, vain yksi maxi1-koira 29.:sta sai siltä nollan, pari-kolme vitosta. Hylkyjä selvästi suurin osa. Meillä ratavirheitä 5, kepeillä aavistuksenomainen harkinta ja siltä siis kieltäytyminen. Yliaikaa 4,15, tuloksena 9,15 - josta olen todella tyytyväinen. Sijoituksemme viides. :D Radalla oli pari haasteellista putkeen menoa ja pari haastavaa putkesta ulostuloa, jolloin koiralla periaatteessa mahdollisuus valita suoritettavat esteet haluamallaan tavalla. Olin kuitenkin ajanhermolla ja Ursa toimi hienosti - vaikka hitaus oli silminnähtävää, Ursaa piti tosissaan kannustaa.

Kaikenkaikkiaan todella tyytyväinen kisaviikonloppuumme. Hienoja onnistumisia ja ennenkaikkea kaksi TULOSTA. :D

Lauantaina hommasin agilitykengät - nythän tässä vasta pro-olo onkin. Kyseessa Integratorin suunnistuskengät, sunnuntaina starttasin ne jalassa ja hyvinhän ne kuljettivat.