MAANANTAI, 6.8.2007

LUNA

Lunan ensimmäiset agitreenit. ;) Vetäjämme Paula ja Maria Tolppanen. JATilla systeemi, että alusta asti koirakot jaetaan pareiksi, pääosin toinen on hihnanpitäjänä ja toinen treenaa, vaihdetaan osia. Nyt ekalla kerralla ei meille arvottu pari kuitenkaan ollut paikalla, joten treenattiin itseksemme (tottakai oli ohjaajia ja apuohjaajia vetämässä ja huolehtimassa, auttamassa).

Aa oli ensimmäinen esteemme. Nakki ylösmenolla ja alastulolla maassa. Tarkoitus opettaa pysäyttämällä kummatkin kontaktit. Hyvin ja reippaasti Luna meni (enpä uskonutkaan, että aristelisi), Lunamaisen rauhallisesti ja varmasti. Kummaltakin puolelta 1-2krt. Kontaktit rauhoitin, kehuin, rapsuttelin - oltiin vain hetki, kunnes kutsulla pois. Enemmän ehkä alasmenolla rauhoituttiin, vaan ehkä sitä voisi malttauttaa ylösmennessäkin....?

Keppejä oli kuusi. Ensin otettiin pariin kertaan kummaltakin puolelta eka väli, jonka jälkeen namilla houkutellen koko litania. Enpä usko, että Luna tajusi hommasta vielä hölkäsen pöläystä, mutta seurasi hienosti namia kyllä. ;) Kummaltakin puolelta jälleen 1-2krt.

Aita olikin roblemaattisempi. Luna ei oikeastaan koskaan ole ollut mikään hyppijä (toisin kuin tyttärensä), nytkin lähti hommaan aika laiskasti. Rima oli 40cm:ssä, ensimmäisellä kerralla liki käveli sen yli, riman tipauttaen, toisella kerralla tökkäsi riman jo nenällään pois tieltä. Madallettiin reilusti, jotta saataisiin Luna tajuamaan jutun juju. Innostin ja härnäsin nakilla. Saatiin pari onnistunutta, jonka jälkeen 40cm:iin uudestaan ja innostaen ja härnäten Luna yli. Pari onnistunutta ja vege. Kutsuhyppyinä otin. Rinnalla katseli vain minua.

Pöydällä oli sama ongelma kuin aidalla. Hyppimään ei lähtenyt. Maxi-pöytä - ei toivoakaan. Taas härnäsin pöydän toiselta puolelta (hihnanpitäjä kiinni hihnassa) ja saatiin pari onnistunutta mini-pöydällä. Sen jälkeen maxi-pöydälle houkuttelemaan, ensimmäisellä kerralla vähän harkitsi, mutta toisella kerralla tuli jo huomattavasti rohkeammin tai tietäen, mitä tällä esteellä tehdään. Rauhoitin tilanteen pöydälle (vaikka eihän Luna nyt sentään säheltämään pyrikään... ;) ), rapsuttelin ja kehuin, otin askelta pois pöydän luota. Luna tarjosi istumista (Ursahan makaa). "Mennään"-kutsulla pois.