LUNA - TIISTAI 12.2.2008

OHJATTU TREENI

1318132.jpg

Pientä rataa, jopa viisi estettä peräkkäin. ;) Rengas, aita, putki, aita, Aa. Aa otettiin kertaalleen yksittäin, samoin rengas. Itse rata meni hyvin, otettiin putkella takaaleikkaus, periaatteessa systeemin olisi voinut ohjata myös kutsumalla ja valssilla tai oikealta puolelta ohjaten. Takaaleikkaus kuitenkin toimi hyvin. Kovin täytyy kannustaa, että Lunan saa liikkeelle sopivalla teholla. Renkaan se kertaalleen kiersi, jonka jälkeen Paula palkkasi hypyn jälkeen ja varsinaisella ratasuorituksella itse ohjasin selkeästi renkaan läpi toiselta puolelta kutsuen, kuitenkin vasemmalla ohjaten (olipas taas kuvaavasti kerrottu..).

Putken jälkeen aidalle ohjatessa unohdin hienosti kenen kanssa olinkaan tekemässä töitä ja vähän liikaa kiirehdin edelle olettaen, että koira osaa. Lunalle täytyy kuitenkin olla varmistamassa jokainen este ja olla sille tukena kaikessa. Kuitenkin hienosti saatiin onnistumaan ja Lunallakin oli vauhti päällä, joten jätettiin onnistuneeseen suoritukseen.

ITSENÄINEN TREENI

Kepit tiettykin. Yksi rajapyykki ohitettu, kun pystyin nyt ainakin oikealla puolella ollessani kulkea etuperin ja näyttäen vain joka toista keppiä ilman namivetoja, käsi siis käytännössä pysyi kuitenkin paikallaan, Lunan tahdissa kyllä. Vasemmalta ohjatessa olen kokoajan kulkenut etuperin, mutta tässäkin sai jo jättää käden seilausliikettä vähemmälle, jonkun verran se rytmittää jo itse, mutta tukea tarvitsee kyllä kovasti kovasti vielä. Lisänä otettiin taas kummankin puolen pelkkiä sisäänmenoja.

1318135.jpg

Ohjaustreeninä oli sama mitä ensimmäisten treenien joukossa tehtiin ennen joulutaukoakin. Kolmella esteellä vetoja ja työntöjä, samoilla aidoilla otimme myös valssilla ohjaten. Kaikki toimi kyllä hyvin, Luna tajuaa jo selkeästi jotain ohjauskuvioiden päälle ja sillä on kivaa. Kuitenkin pitäisi muistaa pitää toistot mahdollisimman vähäisinä ja mielummin lopettaa vaikka siihen yhteen onnistuneeseen, kuin tahkota niin, että Luna kyllästyy koko touhuun. Tykki se ei ole, eikä siitä sellaista kenties koskaan tulekaan, mutta kivaa täytyy olla. :)