Kotikisaviikonlopun (järj. JAT) ensimmäisen päivän saaliin purku, ennen kuin tulee päälle muuta, jottei muista enää tästä päivästä mitään. Kirjoittaa vielä, ennen kuin menen löylyttelemään kisapäivän pölyt niskasta.

A-KISA, 1.9.

Hieno päivä kaikkiaan. A-kisa, ihanneaika 54. Tuomarina Anders Virtanen. Kiva, aika simppeli rata - "perinteinen ykkösluokan rata", kuten joku sanoi. Vauhtirata selvästikin, enempi suoraa, yksi valssi, kolme takaaleikkausta (joista yhden olin suunnitellut mäkelöillä, mutta varasuunnitelma toteutui, koska en kerinnyt koiran edelle - en millään). Koiralla pääsi vauhtikin kiihtymään.

Tavoitteeni siis oli 1) lähtö onnistuu eli Ursa ei kärky, 2) kepit ei mene sähläykseksi, eikä tulisi kieltoja / virheitä, 3) ei hylkyjä. Kaikki kolme toteutui!! :D Olen siis enemmän kuin tyytyväinen.

Yksi kieltäytyminen aidalla, kahden ensimmäisen aidan jälkeen bongasi sopivasti tyrkyllä olevan Aan ja meinasi sinne hilpasta, sain kuitenkin korjattua oikein (epäsujuuvuutta ja säätämistä tuli kyllä) - olisi pitänyt olla vielä tarkempi hallussapidossa ja ohjauksessa, tiedostin kyllä, että on Ursalle aika vastustamaton paikka.... Toisena tuli rima alas, taas oli omassa ohjauksessa säätövaraa. Rata oli sellainen, että Aalta eteenpäin 90 asteen kulmassa olevalle aidalle ja rata jatkui takaisin päin Uun mallisesti muurille. Otin vähän liian tiukasti ja karjaisin "Tässä" / "Täällä" liian aikaisin (ettei lukisi rataa eteenpäin aidalle), tottakai räiskähti.

Kepeistä olen tyytyväinen, otin ohjattuna pujotteluna, suoritus oli nopea ja sujuva - ainakin aikaisempiin kisakokemuksiin nähden... :) Tästä on hyvä ponnistaa. Pussin jälkeen en kerinnyt ottaa koiraa vastaan mäkelöillä (ei pienintä toivoakaan.......), joten suunnitelma B toteutui, otin takaaleikkauksena pussin jälkeisten kahden aidan välissä. Sujuva loppu suoritukselle.

Tuloksemme 10. Ihanneaika alittui -7,18. Sijoitus 5./20 (12 tulosta) Hienoa! :D

JOUKKUEKISA

Epävirallinen piirimestaruus joukkuekisa. Tuomari Heikki Salonen. Joukkueemme oli aloitteleva, eli belpat Oili & Paula, slapko Ursa & allekirjoittanut, siphus Ansa & Leena ja auskar Simmu & Seija. Yhteinen tuloksemme päätyi hylkäykseen - HYL. Vain Oili ja Ursa teki tuloksen (kolmen olisi pitänyt saada tulos - kolme parasta neljästä lasketaan yhteistulokseen), Oili räiski rimoja, tulos 25, Ursa kieltäytyi putkella ja muurilla sekä sai yliaikaa, yksilötulos 11,49.

Rata oli haastava, samat tavoitteet päti, mitä edelliselläkin radalla - jälleen toteutui. :D Radalla oli pätkä, joka oli ykkösluokan koirille vaikea, mutta josta selviydyimme hienosti - siitä olen todella tyytyväinen. Aitahässäkkää, jonka jo paperille piirsin - saa nähdä saanko tänne laitettua (toivottavasti - olen erinäisiä kuvia lupaillut siellä täällä, enkä koskaan tunnu saavan aikaiseksi). Surkea piirtämään (en kai muuten, mutta nimenomaan näitä ratapiirroksia)...

Toinen kimurantti kohta oli putkesta tullessa muurille meno, useampi kuin moni nimenomaan maksikoira lankesi siihen. Se oli pimeässä kulmassa, samassa linjassa takaisinpäin mitä putken suukin. Yritin tarkoituksella vedättää Ursaa tarpeeksi kauas pois putkesta ja vasta sen jälkeen ohjata, mutta siltikään en peruuttanut tarpeeksi. Vähän meni häsläykseksi, tuntui pian, että Ursa oli paremmin kartalla mitä minä - näytti omiin silmiin, että Ursa ohittaisi ja ampaisisi suoraan seuraavalle esteelle, niinikään putkeen, vaan Ursapa oli tekemässä ihan oikein... Kerkesin kuitenkin toimia tulkintani mukaan ja karjaisin Ursalle "Odota!", lopetti sen siliän tien ponnistamisensa (Hieno, kuuliainen koira!), kerettiin saada jostain kohti sitten kieltäytyminen.

Rata jatkui putkeen ja siitä Aalle, josta sen alla olevaan putkeen. Taaskaan en ollut ottanut ihan tarpeeksi huomioon sitä, paljonko Ursa tarvitsee tilaa kääntyäkseen (vaikka tiesdostinkin, että tilaa täytyy ottaa), Ursa rupesi räyskyttämään ja vähän säätöä vaati, että sain Ursan putkeen. Putken jälkeiset kiemurat - aita, valssi, rengas, valssi, aita, valssi, kepit - onnistui hienosti, taas sain kepeille ohjattua, eikä virheitä. Lopussa kuumui ja kepeillä kommentoi minulle, suorittaen kuitenkin ihan oikein. Itse lopetin kokonaan sen käskyttämisen ja loppua kohden hiljeni.

Rata oli kiemurainen ja aika ahdas ainakin maksikoirille, varsinkin kun kanssa on kokematon koira (ja ihminen...), joka ei käänny ehkä samallalailla mitä kokenut (?). Ihan kivaa haastetta edellisen helpomman radan jälkeen. Kiva huomata, että selviämme haasteistakin, jos sillä asenteella menee. :) Samalla radalla juoksi myös paljon enempi kisanneita, 3-luokkalaisiakin monta, joten sinänsä olen kyllä tähän pikkaraiseen enempi kuin tyytyväinen.

Huomenna taas... Kaksi yksilöstarttia tarkoitus ottaa. Tavoitteet varmaankin samat mitä tänään - kyllä. Ursan kanssa on kyllä kiva tehdä töitä ja huomata se, että Ursassa on potentiaalia. Tahkotaan nyt näitä ykkösluokan kisoja, tallataan alle kunnon pohja kisa- ja yhteistyökokemusta. Tänään oli taas vähän vähemmän jännittävää. Ihan sellaiseen mielentilaan en pääsyt mitä Kuopiossa pari viimeistä starttia, mutta kaikkiaan kuitenkin varsin levollisin mielin radalla juoksin. :)