KERA SUUREN HUPAISAN PERHEEN

Toinen päivä takana ja ihan yhtä hyvä fiilis. :D Ursa toimii ja osaa, kunhan itse on reippaana ja rohkeana, eikä varmistele liikaa, niin Ursa kyllä hoitaa loput. Se osaa paljon, tottelee ohjauksia ja on hyppyvarma, osaa hypätä takuulla, ellen itse tee jotain ihan typerää. Hommasin Janitalta agi-DVD:nkin, saa katsoa, millainen agipläjäys on, kuulin vain kovati kehuja, että se on hyvä - en voinut vastustaa kiusausta.

 

EKAPÄTKÄ (sininen)

1459216.jpg

Jaettiin rata taas puoliksi. Kun kysyin misä loppuu, niin Janita sanoi, että kepeillä. Vedin Usran kanssa pätkän kahdelletoista sujuvasti ja oikein ja kehujen säestämänä palkkasin. Vähän jäi harmittamaan, etten jatkanut edelleen ja katsonut kuinka pitkälle oltaisiin päästy, mutta lopetin siihen mihin asti puhuttiin, vaikka toki olisi saanut jatkaakin. Lopulta kerettiin 11 minuutissa (puolet meidän treeniajasta) varsinaisesti 17 aidalle, mutta etenin 20. asti, joten nopeasti edettiin ilman suuria kömmähdyksiä. Säätöä kuitenkin...

Ykköselle Ursan pystyi oikein hyvin hyppyyttämään parin metrin päästä avustavalla askeleella, josta valssilla kakkoselle, josta valssilla kolmoselle. Alkuun mun valssit oli vähän myöhässä, saatiin kyllä tehtyä, että rata meni oikein, mutta epäsujuvuutta ja törmäyskurssia. Tyyppivikani, jään varmistelemaa eli lähinnä seuraamaan koiran suorittamista, vaikka se tekee jo oikein, mun valssin kolmoselle täytyy olla valmis jo siinä vaiheessa, kun koira tulee alas kakkoselta. 15.-hypylle ei edes vilkaissut, vaikka joku taisi sinnekin ampaista.

Muita vaihtoehtoja, joita voisin ajatella meille, takaaleikkaus / sylikääntö kakkosen ja kolmosen välissä. 

5. ja poispäinkääntö kutoselle onnistui LOISTAVASTI jo ekakerralla, joten tätä ei tahkottu enempää, menin vain varmasti ja vauhdilla, luotin siihen että koira kääntyy ja tilaa oli juuri tarpeeksi. 7.-8. suoritin koiran (ja esteiden) vasemmalla puolella. Ysille kyöräsin koiran päälle ekakerralla, vaikka menihän se kommennoinnin säestänä putkeen. Poispäinkääntöä kun säädettiin ja annoin koiralle tila, en siis mennyt sen suorituslinjalle, vaan pyöräytin paikallani ja annoin koiran mennä minusta ohi, käännöksen jälkeen oikea käsi näyttää suorana etäälle putkeen. Pystyin ottamaan etumatkaa 22.putken ja 8.hypyn välistä oikaisemalla. 11.aita onnistui hienosti siivekkeen ympäri kiepsauttamalla ja kepeillekin löysi, vaikken tehnyt ohjattuna.

Muita vaihtoehtoja yhdelletoista, pitkään meinasin otta 10. ja 11. välistä ja ohjata niin, että olisin itse ollut 10.-11. kulman ulkopuolella. Mutta tämä toteutunut toimi hyvin ja varmasti meillä.

14. aidalle tuli ihan uusi juttu. Eilisten treenien tiimoilta puhuin siitä 'saksalaisesta', jota en tajunnut, vaan nytpä tiedän mikä se on ja sain sen sujumaankin. Tärkeimpiä huomioon otettavia seikkoja, kuvitellaan, että koiralle heitetään vasemmalla kädellä nami aidan vasemman siivekkeen päätyyn eli koira kiertää siivekkeen, sen jälkeen siirrytään oikeanpuoleisen siivekkeen kohdalle samalla kuin tiputtaen oikealla kädellä namin riman sille puolen, johon koira laskeutuu, sen jälkeen käsi pois (kun koira hypyllä) ja eteenpäin, koira tulee kyllä perään. Paljon samaa kuin twisterissä. Twisteri, jos rata jatkuisi tästä oikealle ja saksalainen, jos se jatkuu vasemmalle, koska saksalaisessa koira jää ohjaajan oikealle puolelle.

17. aidalle päästiin varsinaisesti ekapätkän aikana. Poispäinkäännölle pitää jättää HÄMMÄSTYTTÄVÄN paljon tilaa, käännös tapahtuu melkein parin metrin päässä aidasta. Tokihan koiran pitää mahtua kääntymään. Ekakerralla olin niin lähellä 17. aitaa säätämässä, ettei Ursalla ollut tilaa kääntyä vaan se oli pakotettu hyppäämään este suoraan, nenä näytti siis aivan väärään suuntaan.

17. aidalta jatkui tokapätkä, mutta jollain konstein päästiin jo ekapätkällä 20.kepeille asti. Mutta kompastelua oli.

 

TOKAPÄTKÄ (punainen)

1459216.jpg

Lähti siis poispäinkäännöllä 17.-aidalle (jonka härväsin sylikäännölläkin sekoilussani), josta 18. ja 19.-aidalle 'flipillä' - saatiin siis mahdollisuus takoa myös tätä uutta juttua päähän. Kivaa! :D Flipin ja vastakäännön/jaakotuksen ero: Flipissä koira pysyy samalla puolella ohjaajaa kuvion jälkeenkin, vastakäännössä koiran puoli vaihtuu. Tässäkin 18.-19. kohdassa Ursa oli kokoajan minun vasemmalla puolellani. Ursa 18. hypylle ja oma kroppa+varpaat kohti keppejä, eli tässä myös valssi mukana touhuissa. Oikea käsi kohti koiraa, kun koira katsoo, niin pyörähdys vasemman kautta ympäri ja koira vasempaan käten. Muutaman yrityksen jälkeen onnistui.

Kepeille osasi jokaisella toistolla, toki vein sen alkuun, mutta en ohjannut keppivälistä, vaan Ursa oikeasti rupeaa osaamaan löytää itsekin oikeaa väliä. Hienoa! Juoksutauon treeneillä oli hyöty!

Aivopesupala: vrt. eilinen treeni. Keppien ja putken jälkeen suurin osa kielloista, koska katsekontakti ojaajaan hetkeksi hävinnyt. Ilman ohjausta koira voi tulla jopa kymmenen sentin päästä esteen ohi, kun se tulee ohjaajan perässä ilman ohjausta. Pari kertaa ainakin tein sen mokan, etten vipannut Ursaa 13.-aidan toiselle puolelle.

Valssilla putkeen ja sen jälkeen yksi kinkkisimmistä kohdista radalla (13.-15. pätkän kanssa, vaikka se osoittautuikin hauskaksi ja jännäksi, niinkuin tämäkin tuleva). Varmaan jos tällainen olisi kisoissa menisin automaattisesti 23.-24. ulkokulmaan, vetäisin koiraa osin peruutamalla mukaan. Mutta nyt kokeiltiin jotain uutta.

Oikealla kädellä 23. yli ja jarrua vähän myös vasemmalla. Ohjaus jatkuu oikealla kädellä, rintamasuunta kohti putkea tai 24. hypyn suuntaan suoraan (oma kroppa pyrki kääntymään väkisin oikealle). Vasemmalla koira yli, vasemman jalan tukiaskel käden mukana siivekkeen ympäri (nami/lelu lentää) ja samalla liike jatkuu 25.putken suuntaisesti. Askelet ei koskaan saa mennä siivekkeen kohdalle asti, vaan päättyä sille rajalle josta taaempi siiveke alkaa. Koira viskataan pois putkeen. Hetki kyllä tätä tahkottiin, mutta tajusinhan minäkin sen vihdoin. :) Hieno onnistumisenelämys vielä loppuun. Pari minuuttia jäi ajastamme yli, joten otin viimeisen vielä kertaalleen, onnistuneesti. Kivat tunnelmat. :D

 

Valtavasti kaikkea uutta, mutta ennenkaikkea myös paljon onnistumisia. Palautteessa ei edes sanonut mitään mikä erityisesti tuntuisi olevan meidän ongelma. Eniten pitää kehittää puhtaasti itseään. Eiliseltä ne peruutukset ja liikkuvat valssit (kontakteilta lähtöä pitää treenata ja miettiä) ja tältä päivältä (ja aikaisemmasta) vauhti, rohkeus ja turhat varmistelut pois. Hyvä mieli, kun meissä selkeästi on potentiaalia. :D

Keppeihin olin tänään ja koko viikonlopun erityisen tyytyväinen. tänäänkin tulokulmat olivat vaikeita, silti Ursa toimi tosi hyvin ja haki välit oikein.